Kelet-európai központjává fejleszti győri egységét az Erbslöh - VIDEÓ RIPORT

Kelet-európai központjává fejleszti győri egységét az Erbslöh - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 14.

Kelet-európai központjává fejleszti győri egységét az Erbslöh

Legújabb beruházásának keretében olyan új, a világon is egyedülálló felületkezelési technológiát telepít hazánkba az Erbslöh, amelynek bevezetésével komoly versenyelőnyre tesz szert. A német autóipari beszállító a 14 milliárd forint bővítés keretében új gyártóüzemet épít Győrben, amely így régiós termelési központjává fejlődik. A fejlesztés eredményeként a következő öt év során megnégyszerezi árbevételét és megduplázza dolgozói létszámát Magyarországon az Erbslöh.

A wuppertali WKW-csoporthoz tartozó Erbslöh alumínium termékek fejlesztésével, gyártásával, feldolgozásával és felületkezelésével foglalkozik. A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő német vállalat 1998 óta van jelen Magyarországon, ahol alumínium profilok megmunkálásával, hőkezelésével, műanyag alkatrészek fröccsöntésével, valamint dugattyúszereléssel foglalkozik a győri ipari parkban. A magyar egység legjelentősebb partnere a Jaguar és Land Rover márkákat gyártó JLR, de szállítanak többek között az Audi, a BMW, a Peugeot, a Volkswagen és a Volvo részére is.

Az eddig közösen elért eredmények alapján, egy szoros régiós versenyt lezárva döntött úgy a német vállalat vezetése, hogy Győrben hozza létre régiós termelési központját. A mintegy 14 milliárd forint értékű beruházás keretében egy autóablak díszítő elemeket gyártó újabb egységgel bővül a győri telephely. A Magyarországon telepítendő felületkezelési technológia nemcsak hazánkban, hanem a világon is egyedülálló, melynek elindításában a helyi kollégák aktívan részt vesznek, ezáltal még több prémium autómárkába kerülhetnek a cég által megmunkált, felületkezelt és szerelt késztermékek.

A projekt eredményeként létrejövő 190 új munkahellyel egyúttal megduplázzák a jelenlegi foglalkoztatotti létszámot, jelentősen növelve a termelési volument. A létszám felépítésére lépésről lépésre, tudatosan kerül sor. Minden tehetséges dolgozót igyekszik az Erbslöh foglalkoztatni és megtartani, ezzel együtt fenntartanák az eddig kialakított családias légkört.

Amellett, hogy Németország hazánk legfontosabb kereskedelmi partnere és legnagyobb külföldi működőtőke-beruházója, a Német-Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara legutóbbi felmérése alapján a német vállalatok jól érzik magukat Magyarországon, hiszen eddigi működésük alapján a megkérdezett piaci szereplők több mint 80%-a újra hazánkat választaná beruházása helyszínéül.