Két magyarországi üzemmel növeli globális jelenlétét a prémium autógyártók német beszállítója

Két magyarországi üzemmel növeli globális jelenlétét a prémium autógyártók német beszállítója

2024. 03. 22.

A német tulajdonban álló, a kerékösszeszerelésre és szekventálásra szakosodott Schedl Hungária Kft. 101,1 millió euró beruházásával új gyártó üzemeket nyit Debrecenben és Kecskeméten. A zöldmezős beruházás 160 munkahelyet teremt, és ennek eredményeképp a vállalat képes lesz kiszolgálni a növekvő, mindenekelőtt a BMW-nél és a Mercedes-Benznél jelentkező keresletet az e-jármű szegmensben.

Harminc éves tapasztalattal és évente 17 millió legyártott kerékkel a háta mögött a Schedl komoly hírnévre tett szert a vezető európai autógyártók körében, úgy mint többek között az Audi, a Porsche, a Rolls-Royce, a BMW és a Mercedes-Benz. A németországi székhelyű vállalat most bejelentette, hogy két új lokációval növeli globális jelenlétét, amelyet jelenleg világszerte 15 telephely fémjelez.

A debreceni projekt keretében 8.500 négyzetméteren épül gyártó és logisztikai csarnok a BMW iFactoryjának közvetlen közelében. A kecskeméti létesítmény ugyanakkor hasonló funkcióval ellátott épületegyüttesnek ad majd otthont 15.500 négyzetméteren, rögtön a Mercedes-Benz telephelye mellett.

A 101,1 millió eurós beruházás segítségével a Schedl az automatizáció új szintjét vezetheti be, valamint rugalmasabban reagálhat az ügyféloldalon megnövekvő keresletre A tömeggyártás megkezdésének tervezett időpontja mindkét telephelyen 2025 második negyedéve.

 

Fotó: Máté Zoltán, MTI