Kínai alumínium italdobozgyár épül Makón

Kínai alumínium italdobozgyár épül Makón

2023. 09. 26.

A kínai csomagológyártó, a CPMC leányvállalata, a Benepack Hungary Kft. nagy kapacitású alumínium italdobozgyárat hoz létre a Csongrád-Csanád vármegyei Makón egy 65 millió euró értékű beruházás keretében. A termelés 2024 őszén indulhat be a létesítményben, amely 120 embernek biztosít új munkahelyet.

A pekingi székhelyű COFCO a világ egyik legnagyobb agrárkereskedelmi, logisztikai, feldolgozó és termelő cége, amely a globális népesség közel negyedét élelmezi. A COFCO egyik leányvállalata, a hongkongi tőzsdén jegyzett CPMC a Benepack Hungary Kft.-t azzal a céllal alapította, hogy új alumínium italdoboz gyártó üzemet létesítsen a szerb határ közelében fekvő, Csongrád-Csanád vármegyei Makón.

A CPMC első tengerentúli zöldmezős projektjének alapkövét most rakták le, amely egyben a 65 millió értékű fejlesztés legújabb lépcsőfoka. A beruházás lehetővé teszi, hogy a vállalat évi 1 milliárd darab alumínium italdobozt gyártson, és ezáltal kiszolgálja a vállalat multinacionális üdítőgyártó és sörgyártó ügyfeleinek igényeit. A 24 ezer négyzetméteres létesítmény a vállalat partnereinek üzemeit látja el termékekkel Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ausztriában.

A projekt eredményeképp 120 új munkahely jöhet létre, azzal, hogy a termelés előreláthatólag 2024 őszén veszi kezdetét.