Kisvárdán építi második üzemét a magyar Bourgogne Gastronomie

Kisvárdán építi második üzemét a magyar Bourgogne Gastronomie

2017. 11. 10.

A feldolgozott éticsiga legnagyobb részét Franciaországba exportálják

A jelenlegi zalaszentgróti éti csiga és feketekagyló feldolgozó üzem mellett Kisvárdán építi fel második egységét a Bourgogne Gastronomie. A 6,3 milliárd forint értékű projekt eredményeként bővül a vállalat portfóliója, ugyanis Kisvárdán a prémium minőségű, eredeti magyar termékként piacra kerülő éti csiga mellett gyümölcsöket is feldolgoznak majd.

A Bourgogne Gastronomie Kft. jogelődje, az IMOFI Kft. 1991 óta végez élelmiszeripari tevékenységet Zalaszentgróton. Évente mintegy 1000 tonna, nagyrészt Magyarországon gyűjtött éti csigát, továbbá több száz tonna, Chiléből érkező óceáni feketekagylót dolgoznak fel, leginkább csigapite és kaviár formájában. A feldolgozott készáru legnagyobb része exportra kerül, szinte kizárólag Franciaországba szállítják. A vállalat Zalaszentgrót legnagyobb munkaadója, évi 2 milliárd forintos árbevételével pedig a város második legjelentősebb gazdasági vállalkozása.

A Bourgogne Gastronomie Kft-t 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy az észak-alföldi régióban új, a jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiával valósítsanak meg prémium minőségű, eredeti magyar termékként piacra kerülő éti csiga- és gyümölcs feldolgozó üzemet. Az új egység 300 munkahelyet teremt a régióban, és egy újabb élelmiszeripari ágazat megerősödését jelenti a nemzetgazdaságnak.