Kutatás-fejlesztési beruházással bővít a GE Healthcare Szegeden és Budapesten

Kutatás-fejlesztési beruházással bővít a GE Healthcare Szegeden és Budapesten

2021. 01. 14.

GE_Healthcare_logo

A GE Healthcare 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti 2014 óta működő budapesti és szegedi digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait. A szoftverfejlesztési tevékenység erősítésének köszönhetően az analitikai eredmények gyorsabban válnak majd elérhetővé az orvosi szakemberek számára. A beruházás 45 új, kutató-fejlesztői munkahely létrehozását is lehetővé teszi.

A több mint 100 országban jelen lévő amerikai GE Healthcare diagnosztikai berendezéseket, orvosi képalkotó és számítástechnikai eszközöket, valamint beteg monitorozó rendszereket gyárt. Emellett foglalkoznak betegségek kutatásával, gyógyszerfejlesztéssel, és biofarmakológiai termékek gyártásával is.

A Magyarországon több mint 20 éve jelen lévő GE Healthcare ma több mint 700 munkatársat foglalkoztat. Az orvosi képalkotó, betegfigyelő berendezések és digitális technológiák vezető szolgáltatójaként a vállalat intelligens eszközök, adatelemzés, alkalmazások és szolgáltatások révén teszi lehetővé az egészségügyben dolgozók számára, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozhassanak és így az egészségügyi rendszerek működését hatékonyabbá tegyék.

A fejlesztési projekt révén keletkező magas hozzáadott értékű tevékenység és a magas technológiai színvonalú beruházás a gazdasági versenyképesség javítását is szolgálja.