Kutatás-fejlesztéssel bővít a Cloudera Budapesten - VIDEÓ RIPORT

Kutatás-fejlesztéssel bővít a Cloudera Budapesten - VIDEÓ RIPORT

2018. 03. 27.

Kutatás-fejlesztéssel bővít a Cloudera Budapesten

Alig három év alatt az amerikai ICT vállalat fontos egységévé nőtte ki magát a Cloudera budapesti irodája. A hiánypótló szolgáltatásokat kínáló szilícium-völgyi vállalat ismét bővíti magyarországi kutatás-fejlesztési kapacitásait, valamint irodája alapterületét, hiszen az egyetemi bázisra alapozva a következő évben több mint duplájára növelné magyar kollégáinak létszámát.

Ez alig 10 éve, Oracle, Yahoo, Facebook és Google vezetők által alapított Cloudera alapvetően adatkezeléssel és elemzéssel foglalkozik, a világ egyik vezető, felhőre optimalizált adatelemzési és gépi tanulást segítő megoldások szállítója. A vállalkozás egyrészt segítséget nyújt a pénzintézeteknek az elektronikus fizetőeszközökkel kapcsolatos csalások megelőzésében, másrészt az internetes adatforgalom elemzését végző rendszereket üzemeltet, harmadrészt a kormányzati szektornak is szállít az adóhatóságok és a biztonságpolitikával foglalkozó szervezetek munkáját segítő adatelemzési megoldásokat. Világszerte 24 országban megközelítőleg 1600 munkavállalóval van jelen a vállalat.

A Cloudera budapesti irodái kezdetben a társaság közép-európai jelenlétének bővítéséhez és a növekvő igények kielégítéséhez szükséges műszaki és mérnöki támogatást biztosították. Az új központban azonban már helyet kapott a kutatás-fejlesztés és a közép-európai tehetség-toborzás, továbbá az innovációért és gazdasági növekedésért felelős elektronikai gyártókkal, kutatótársaságokkal és magyar egyetemekkel való partnerségi kapcsolatok fejlesztése is.

A most átadott beruházás eredményeként a Cloudera irodájának mérete egy újabb emelettel, 1100 négyzetméterrel növekszik, valamint 33fővel emelkedik a K+F központ munkavállalóinak létszáma, tovább növelve a budapesti egység globális jelentőségét. A jelenlegi 150 fős dolgozói létszám a tervek szerint a következő időszakban több mint a duplájára emelkedik, tehát közel 200 új, kutatás-fejlesztés vezérelt, innovatív munkahely jön létre Budapesten, hozzájárulva a nemzetközi szinten is keresett IT fejlesztők Magyarországon tartásához.