Legnagyobb európai gyártóüzemét hozza létre Magyarországon a lineáris mozgástechnológia egyik vezető vállalata
HIPA

Legnagyobb európai gyártóüzemét hozza létre Magyarországon a lineáris mozgástechnológia egyik vezető vállalata

2023. 05. 31.

A kínai tulajdonban álló Jiecang Linear Motion a lineáris hidraulikus szerkezetek és megoldások egyik vezető gyártója, amely mintegy 60 millió eurót ruház be a Somogy vármegyei Kaposváron eddigi legnagyobb európai gyártóbázisának létrehozása céljából. A 200 munkahelyet teremtő projekt jelentősen növeli a vállalat termelő kapacitását, egyben kulcsfontosságú logisztikai központként is funkcionál majd.

A 2000-ben a kínai Zhejiang tartományban alapított Jiecang Linear Motion a lineáris mozgástechnológia területén foglalkozik kutatással, fejlesztéssel, gyártással és értékesítéssel, és ennek kapcsán intelligens mozgás- és vezérlési megoldásokat kínál olyan szegmensek számára, mint az okosiroda, az orvosi ellátás, az okosotthonok, valamint az ipari automatizálás.

A tőzsdén jegyzett cég tavaly alapította magyar leányvállalatát, a J-Star Motion Hungary Kft.-t, hogy megvalósítsa 60 millió eurós beruházását a fővárostól 200 km-re dél-nyugatra található Kaposváron. Ennek eredményeképp egy 20 ezer négyzetméteres csarnok jön létre, amely gyártási és tárolási célokat szolgál. A gyárban lineáris mozgású szerkezetek, így többek között motorok, hidraulikus szerkezetek és állítható bútoralkatrészek készülnek majd.

Az új telephely nemcsak a Jiecang legnagyobb gyártóközpontja lesz Európában, hanem elosztóközpontként is funkcionál. A mintegy évi 650.000 darabos teljes gyártási mennyiség szinte teljes egészében exportra megy, elsősorban Németországba és Csehországba.

A Jiecang emellett termékporfóliójának bővítését, technológiai kapacitásainak javítását, valamint új piacok és szegmensek felkutatását is tervezi. A vállalat továbbá szeretné megerősíteni partnerségét a helyi beszállítókkal, ügyfelekkel, egyetemekkel, kutatóintézetekkel, valamint egyéb szereplőkkel, hogy minden résztvevő fél számára szinergiákat és értéket teremthessen.