Legújabb fejlesztésével az enmech is az e-mobilitás útjára lép - VIDEÓ RIPORT

Legújabb fejlesztésével az enmech is az e-mobilitás útjára lép - VIDEÓ RIPORT

2019. 02. 15.

Legújabb fejlesztésével az enmech is az e-mobilitás útjára lép

A már meglévő péceli egysége mellett egy új, mechatronikai termékeket gyártó üzemet hoz létre a Mectec-csoporthoz tartozó enmech. A 6,4 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás keretében 11 000 négyzetméteres új csarnok létesül, amellyel több mint 60%-kal növekszik a gyártási terület. A főként hibrid és elektromos járművek akkumulátor-összekötő részeihez készülő szériatermékek gyártásával 250 új munkahely jön létre az enmech péceli egységében a következő években.

A Mektec-csoport a japán NOK Corporation elektronikus termékek és mechatronika divíziójához tartozik, rugalmas áramkörök és precíziós alkatrészek gyártásával foglalkozik, amelyek elsősorban az autó- és az okos-ipar, (okostelefonok, okoseszközök) számára készülnek.

Magyarországon az enmech több mint húsz éve van jelen Pécelen, ahol a járműipar számára gyártanak elektronikai alkatrészeket. A folyamatos fejlesztések eredményeként a vállalat már több mint 350 főt foglalkoztat, 2017-es árbevétele pedig meghaladta a 12 milliárd forintot. A termékeik iránti folyamatosan növekedő kereslet miatt szükségessé vált az egység bővítése egy új csarnokkal.

A most bejelentett zöldmezős beruházás keretében már épül egy új, 11 000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, közvetlenül a jelenlegi üzem szomszédságában. Az új egységben a tervek szerint már 2019 második felében elindul a termelés, elsősorban a hibrid és elektromos meghajtású járművek akkumulátoraihoz kapcsolódó termékekkel.