Litéren bővít a nehézacél szerkezeti elemeket gyártó TLC - VIDEÓRIPORT

Litéren bővít a nehézacél szerkezeti elemeket gyártó TLC - VIDEÓRIPORT

2019. 06. 03.

Micheal Seiferling, a TLC ügyvezető igazgatója

Újabb üzemet létesít Magyarországon a német Sennebogen vállalathoz tartozó TLC Kft. A hegesztett nehézacél szerkezeti elem gyártás szakértőjeként a több mint 10 milliárd forint értékű beruházásával a TLC a kapacitásbővítés és géppark-korszerűsítés mellett 80 új munkahelyet is létrehoz.

A Sennebogen német családi vállalkozást 1952-ben alapították mezőgazdasági gépek fejlesztésére és gyártására. Az elmúlt több mint hat évtized alatt a vállalat komplett darutechnikai és anyagmozgató termékcsaládjaival vált ismertté, teljes modellsorozatokat fejleszt és gyárt a következő termékek területén: köteles kotrógépek, lánctalpas daruk, teleszkópos daruk, kikötői daruk, anyagmozgató gépek és többfunkciós rakodógépek, de speciális egyedi gépeket is tervez. A gyártás három bajorországi egységben, valamint Magyarországon zajlik.

Az 1993-ban létrejött, balatonfüredi székhelyű TLC a hegesztett nehézacél szerkezeti elem gyártás egyik vezető vállalatává nőtte ki magát, a magyarországi üzemben többek között rakodókarok (kb. 15 tonnáig), közúti és vasúti járműalvázak, négyrészes teleszkópos karok (8 méterig), a járműkeretek (18 tonnáig), illetve fix és kitolható vezetőfülkék készülnek, több mint 280 fő foglalkoztatása mellett.

A Litéren felépülő új gyártócsarnokot is magába foglaló beruházás 80 új munkahelyet teremt, összköltsége meghaladja a 10 milliárd forintot. Az új üzemben magas műszaki színvonalú termékek gyártásához szükséges korszerű infrastruktúra a legmodernebb gyártási technológiákkal párosul majd. A beruházás keretein belül új daruk, robottechnika, modern megmunkáló gépek telepítésére, továbbá – egy napelem park létesítése révén – alternatív energiaforrások bevonására is sor kerül.