Magasabb fordulatszámra kapcsol Európa egyik legmodernebb falemez gyára - VIDEÓRIPORT
HIPA

Magasabb fordulatszámra kapcsol Európa egyik legmodernebb falemez gyára - VIDEÓRIPORT

2022. 04. 29.

swiss krono

A korábbi mennyiség kétszeresét meghaladó OSB-lap készülhet a falemezgyártásra specializálódott SWISS KRONO Kft. vásárosnaményi telephelyén egy 6,5 millió eurós beruházásnak köszönhetően, amely előreláthatólag 2023. szeptemberre valósul meg.

A svájci székhelyű, világszerte ötezer fölötti főt foglalkoztató SWISS KRONO Csoport több mint 50 éve gyárt faipari termékeket. A vállalatcsoport egy családi vállalkozásból nőtte ki magát, és mára Európa vezető gyártói közé tartozik.

A konszern összesen tíz telephelyen, Svájcban, Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban, USA-ban és Magyarországon rendelkezik jelenléttel.

A működését 2016-ban megkezdő vásárosnaményi létesítmény a kontinens legmodernebb OSB (Oriented Strand Board) gyárai közé tartozik, ahol most új „Nut és Feder" (N&F) OSB-lap gyártási kapacitásbővítés valósul meg. A fejlesztés eredményeképp az ezzel a technológiával kifejezetten dekorációs céllal készülő, magasabb hozzáadott értékű BE.YOND ecoWALL falpanelek gyártása szintén jelentősen hozzájárulhat majd a vállalat bevételeihez.

Martin Brettenthaler, a SWISS KRONO vezérigazgatója kiemelte, hogy mára a magyar cég a vállalatcsoport legjövedelmezőbb tagjává vált, és a siker a magasan képzett, elkötelezett munkaerőnek, a remek nyersanyag-ellátásnak, valamint a támogató környezetnek tudható be, ahol a HIPA szerepe külön említést érdemel.

brettenthaler

Vannak kockázatok a világban, de mi hosszú távra tervezünk, és nem ijedünk meg az ideiglenes problémáktól. Erőteljes növekedést várunk új, magas hozzáadott értékű termékeinktől, amelyek az európai szinten is kulcsfontosságú dekarbonizáció ügyét szintén előrébb mozdítják

- mondta el Martin Brettenthaler.

Svájc a 10. legjelentősebb befektető Magyarországon az országban jelenlévő külföldi közvetlen tőkeállományt tekintve, egyúttal a teljes FDI-állomány 3.2%-a köthető hozzá.