Magyar autóipari beszállító a TIER1-es pozíció felé vezető úton

Magyar autóipari beszállító a TIER1-es pozíció felé vezető úton

2018. 02. 22.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésén

A száz százalékig magyar tulajdonban lévő autóipari beszállító 25 éves történetének legjelentősebb beruházásaként 6 milliárd 195 millió forintos projekt keretében harmadik üzemcsarnokát építi fel. A győri Qualitative Production (QP) Zrt. a megnövelt kapacitásával eleget tud tenni a nemzetközi autóipar meghatározó szereplőitől érkező, egyre nagyobb volumenű megbízásainak. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével megvalósuló zöldmezős beruházás 120 új munkahelyet teremt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

A QP Zrt. története jó példa arra, hogy egy magyar kisvállalkozás megfelelő menedzsmenttel, valamint szervezet- és folyamatirányítási megoldásokkal eljuthat és bekerülhet a nemzetközi autóipar első vonalbeli beszállítói körébe, mely exponenciális növekedést hozhat a cég számára.

A beruházást egy újabb, nagy volumenű, szériagyártásra vonatkozó megbízás hívta életre. A kapacitásnövelő fejlesztés keretében felépülő 6 000 négyzetméteres üzemcsarnokkal a teljes termelőterület meghaladja majd a 12 000 négyzetmétert. A QP törekszik az automatizálásra, főként a termelési rendszerük hatékonyságának és rugalmasságának növelése érdekében.

Az új egységben az Ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológia és gyártótevékenység valósul meg. A QP mérnökei magas fokon automatizált gyártósorokat terveztek egy, az autóiparban ismert japán gépgyártó cég közreműködésével, emellett a gyártósorok számos elemét, illetve alkatrészét a QP egyedi gyártási területe állította elő.

A cég arra is ügyel, hogy a 120 új munkahely kapcsán megvalósuljon a folyamatos képzés, karriergondozás és építés, a munkahelyi kultúra fejlesztése és a családbarát megoldások bevezetése. Az automatizálás és a robotika térhódításával munkavállalóik a korszerű gépek kezelése, vagy éppen a mind egyszerűbbé váló robotprogramozás irányába fejlődhetnek.