Magyarország egyik vezető szoftverháza két területen is fejleszt - VIDEÓ RIPORT

Magyarország egyik vezető szoftverháza két területen is fejleszt - VIDEÓ RIPORT

2018. 11. 08.

evosoft Hungária bejelentés

A Siemens AG egyik legfontosabb stratégiai partnereként az evosoft Hungary Kft. két új beruházással bővít hazánkban: a „MindSphere Based Ecosystem for Industry" nevű projekt keretein belül az automatizált ipari termelés, mint szolgáltatás informatikai hátterének létrehozását célozta meg. A több mint 4,4 milliárd forintos fejlesztés Budapesten és Miskolcon összesen 75 új munkahelyet teremt. Emellett másik projektjében közel 770 millió forint összköltségű bővítéssel fejleszti szegedi és miskolci telephelyét, mellyel 50 új munkahelyet teremt.

Az evosoft Hungary hazánk egyik vezető informatikai vállalata, többek között az ipari automatizálás-technika, a hajtástechnika, a vasúttechnika, az orvostechnika és a Siemens vállalati informatikai rendszereinek fejlesztési területén tevékenykedik. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik: a cégnél ma már 1.600 fő dolgozik. Budapest mellett két vidéki nagyvárosban, Miskolcon és Szegeden is jelen van a cég.

A vállalat dinamikus fejlődését szimbolizálja, hogy az evosoft 2021 elején új központba költözik Budapesten. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának szomszédságában elhelyezkedő hatszintes, teljesen akadálymentesített épületben a szoftverfejlesztők rugalmas, a digitalizáció követelményeinek megfelelő, modern környezetben dolgozhatnak majd.

A szoftverház mély kapcsolatot ápol a magyar felsőoktatás több szereplőjével: egyebek mellett 2015 decemberében együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a Dunaújvárosi Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel pedig stratégiai megállapodást kötöttek. Kapcsolatban vannak továbbá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az egri Eszterházy Károly Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is.