Magyarországi gyártóbázissal erősíti európai pozícióját az Uflex - VIDEÓ RIPORT
HIPA

Magyarországi gyártóbázissal erősíti európai pozícióját az Uflex - VIDEÓ RIPORT

2018. 11. 21.

Magyarországi gyártóbázissal erősíti európai pozícióját az Uflex

India legnagyobb multinacionális flexibilis csomagolóanyag vállalata, a Uflex Csoport Magyarországon hozza létre új üzemét több mint 23 milliárd forintos beruházással. A 170 új munkahelyet teremtő üzemben a magyarországi leányvállalat, a FlexFilms Európa Kft. egy teljesen új típusú, Európában eddig még sehol sem gyártott fólia előállítását végzik majd 2020-tól.

A Uflex alapjait a jelenlegi elnök rakta le 1985-ben, székhelye Indiában található, ahol a legnagyobb flexibilis csomagolóanyag-gyártással foglalkozó vállalatává nőtte ki magát. A társaság igen széles tevékenységi portfólióval rendelkezik, világszerte több mint 140 országban szolgálják ki ügyfeleiket, akik között olyan nagy márkák találhatóak, mint a P&G, a PepsiCo, a Tata Global, a L' Oreal, a Ferro Rocher, a GSK, a Nestlé, a Coca-Cola vagy a Johnson & Johnson.

A vállalatcsoport a 2017/2018-as üzleti évben mintegy 280 milliárd forint konszolidált bevételt realizált, világszerte 8000 alkalmazottat foglalkoztat, csúcstechnológiával rendelkező gyártóegységei Ázsia mellett Észak-Amerikában és Afrikában is megtalálhatóak. A rétsági gyár lesz második európai üzemük, ahol a teljes kapacitás elérése után évi 50 000 tonna termékkel tudják kiszolgálni az európai megrendelői igényeket.

India a 9. legnagyobb befektető Magyarországon, az országból származó közvetlen tőkebefektetések állománya 2016-ban meghaladta a 2,2 milliárd dollárt. Az elmúlt időszakban több kiemelkedő volumenű indiai beruházás lezárására került sor Magyarországon, mint például 2017 áprilisában az Apollo gyöngyöshalászi abroncsgyárának átadása, vagy a tavaly novemberi, szintén az autóiparban érdekelt SMP kecskeméti gyárának átadása. Idén júniusban pedig az SRF vegyipari konglomerátum műanyag csomagoló-fólia gyárának létrehozása vált biztossá Jászfényszarun.