Magyarországi központ lett a régió legjobb SSC vállalata

Magyarországi központ lett a régió legjobb SSC vállalata

2018. 02. 02.

Kerekasztal-beszélgetés magyarországi SSC vezetőkkel Varsóban

Az Avis Budget Group budapesti egységét választották az év közép-európai SSC-jének a Varsóban megrendezett Central Eastern European Shared Services and Outsourcing Awards gálaeseményen. Az Avis mellett a British Telecom (BT ROC), a Harman új székesfehérvári irodája, valamint az EPAM Systems is elismerésben részesültek 2017-es teljesítményünk alapján.

A Central Eastern European Shared Services and Outsourcing Awards Gala 2018 díjazottjai a színpadon

Az idén hatodik alkalommal megszervezett Central Eastern European Shared Services and Outsourcing Summit & Awards Gala a közép- és kelet-európai régió legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát az üzleti szolgáltató szektorban. A térség napjainkra jelentős és világszínvonalú célállomás az üzleti szolgáltató központok (SSC) és az üzleti folyamatok kiszervezése szempontjából. Lengyelország mellett – amely a régióban a legjelentősebb helyszín – Magyarország, Csehország, Románia, Litvánia és Lettország is jelentős befektetési célországnak számítanak.

Az üzleti szolgáltató szektor az utóbbi évek igazi sikertörténete Magyarországon, hiszen a folyamatosan érkező új befektetők mellett a már jelenlévő vállalatok is folyamatosan bővítenek, egyre komplexebb, és magasabb hozzáadott értéket előállító szolgáltatásokkal kiegészítve portfóliójukat. Az ágazat fejlettségét és érettségét jól mutatja, hogy évek óta a lengyelek után a legtöbb nevezőt hazánk adja a gálaeseményre.

Az egyik legfontosabb díjat az idén egy magyarországi egység hozta el: az Avis Budget Group Business Support Centre (BSC) vezetője vehette át a „Shared Services Firm of Year – CEE" díjat, vagyis a közép-kelet európai régió legjobb üzleti szolgáltató központjának járó elismerést. Az Avis budapesti irodája 15 éve működik, kiválósági központként pedig 10 nyelven nyújt támogatást az ügyfélszolgálattól kezdve a kereskedelmi támogatáson keresztül egészen a pénzügyi szolgáltatásokig. A teljes hálózat egyik leginkább környezetbarát irodájában a világ 40 országából érkezett több mint 1000 munkatárs teszi igazán nemzetközivé az atmoszférát.

Ez a díj egy fontos elismerés az EMEA régiót Budapestről támogató 1200 munkatársunk számára. Az ő kivételes elkötelezettségük tette lehetővé, hogy az elmúlt 15 év során a magyarországi egység szolgáltatásai folyamatosan bővüljenek és egyre magasabb minőséget biztosíthassunk partnereink számára

- mondta Rahul Malhotra, a Service Delivery of Avis Budget Group Hungary vezetője.

Az utóbbi években számos díjat besöprő BT Regional Operational Centre (ROC) ezúttal sem távozott üres kézzel, hiszen a legerősebb munkáltatói márkával rendelkező központnak választották, ami a szűkülő munkaerőpiac mellett kiemelten fontos a tehetségek vonzásának és megtartásának szempontjából. A budapesti és debreceni irodában dolgozó, összesen 2300 munkatárs 11 üzletág számára nyújt szolgáltatásokat főként projekt menedzsment, HR és pénzügyi területeken.

A legjobb új belépőnek megszavazott Harman Székesfehérváron nyitott központot. A Harman erős hazai gyártói jelenlét bővítette a szolgáltató központtal. A vállalat a tervezéstől a kivitelezésig átfogó szolgáltatásokat nyújt partnerei számára az automatizált és kapcsolt hálózatok területén.

Az év IT vállalatának válaszott, egyesült államokbeli EPAM Systems (Fehéroroszország, Lengyelország, Magyarország) teljes körű szoftverfejlesztési megoldásokat kínál világszerte, négy kontinens több mint 25 országában. A budapesti iroda egyben az európai központja is a vállalatnak, amely Kelet-Közép-Európa legnagyobb szoftverfejlesztője. A fővároson kívül Debrecenben és Szegeden található irodájuk, ahol összesen több mint 1700 főt foglalkoztatnak.

A kétnapos rendezvényen való részvétellel a HIPA szerette volna felhívni a legfontosabb ágazati szereplők figyelmét az SSC magyarországi sikertörténetére, valamint a Budapesttől távolabb eső lokációkban – Debrecen, Pécs, illetve Szeged – rejlő lehetőségekre. A szektor évek óta a második legjelentősebb a HIPA által kezelt projektet száma alapján, és a befektetők szemében folyamatosan felértékelődik a vidéki egyetemek által kínált tudásbázis.

Jelenleg több mint 110 vállalat működtet üzleti szolgáltató központot Magyarországon, mintegy 46 000 főt foglalkoztatva, többnyire diplomás, nyelveket fiatal szakembereket.