Magyarországon hozza létre legújabb gyártócsarnokát és globális K+F központját az okos villanyóra gyártás egyik vezető vállalata

Magyarországon hozza létre legújabb gyártócsarnokát és globális K+F központját az okos villanyóra gyártás egyik vezető vállalata

2023. 11. 16.

A kínai tulajdonú Wasion, az okos villanyórák és energetikai megoldások egyik vezető globális gyártója több mint 10,5 millió eurós beruházásával hozza létre új üzemét Gödöllőn. A magyarországi K+F és gyártóközpont révén a vállalat 300 új munkahelyet teremt, ami elősegíti az európai piacok kiszolgálását is.

A világ egyik vezető energetikai megoldások gyártójaként a kínai tulajdonú Wasion 20 országban van jelen világszerte, és olyan területeken nyújt ultramodern megoldásokat, mint az energiamérés, energiatárolás, okos város és big data szolgáltatások.

A cég magyar leányvállalatának létrehozásával több, mint 10,5 millió eurós beruházást valósít meg Gödöllőn, amellyel első lépésben 300 új munkahelyet hoz létre, amelyek 20%-a a K+F területén valósul meg. A volt Itron csarnokban teljesen automatizált okos villanyóra gyártósorokat helyeznek üzembe 7.000 négyzetméteren, illetve a Wasion hatodik globális K+F központja is itt kap otthont.

A gyártás a tervek szerint 2024. első negyedévében indul, és 2025-re évente több, mint 1 millió okos mérőegység gyártása várható. A beruházás összhangban van a Wasion hosszú távú fenntartható növekedési víziójával: céljuk az értékesítési bevételek növelése, magas hozzáadott értékű munkahelyek teremtése és az energia szektor gazdasági növekedésének elősegítése.

A fejlesztések befejezése 2027-re várható, amikor a magyar leányvállalat tervei szerint akár 200 tapasztalt és kvalifikált szakértő számára tudnak munkahelyet biztosítani.

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán