Magyarországon nyitja új európai technológiai központját az Oxford University Press

Magyarországon nyitja új európai technológiai központját az Oxford University Press

2019. 02. 25.

Oxford University Press to open its new European technology centre in Hungary

A patinás brit felsőoktatási intézmény, az Oxfordi Egyetem kiadója Budapesten nyitja meg legújabb technológiai központját. Az Oxford University Press (OUP) Európán belül hazánkban találta biztosítottnak a szükséges munkaerő rendelkezésre állását. A központ működtetéséhez várhatóan mintegy 100 képzett fejlesztőre és informatikusra lesz szükség, akiknek a toborzása már el is kezdődött.

Az 1586-ban alapított OUP a világ legnagyobb egyetemi kiadója, napjainkban már több mint 50 országban, így Magyarországon is rendelkezik irodákkal. Az Oxfordi Egyetemhez tartozó kiadó küldetése, hogy kiadványaival fejlessze az élvonalbeli oktatást és kutatást. Termékei és szolgáltatásai több mint száz nyelven, kétszáznál is több országban érhetők el, például a Magyarországon is jól ismert Headway sorozatból 127 ország több mint 100 millió diákja tanulhatott angolul.

A kiadó jelentős erőforrásokat fordít platformjai, valamint az ezek mögött működő technológia fejlesztésére, így a megfelelő digitális fejlesztői tudásra egyre nagyobb igény jelentkezik, amit a budapesti egységgel terveznek kiszolgálni. A terveik szerint a következő egy-másfél évben a budapesti csapat létszáma elérheti a teljes kapacitását, vagyis mintegy száz főt. A toborzás az újonnan létrehozott pozíciókba már megkezdődött, a hazai szakemberek a kiadó meglévő, globális technológiai csapataival dolgoznak majd együtt. Az OUP többek között felhő alapú rendszerekkel, programozással és szoftverteszteléssel foglalkozó szakembereket keres.