Magyarországot választotta Európában az SRF - VIDEÓ RIPORT
HIPA

Magyarországot választotta Európában az SRF - VIDEÓ RIPORT

2018. 06. 15.

Magyarországot választotta Európában az SRF

Eddigi legkorszerűbb, benchmark üzemét hozza létre Jászfényszarun az SRF. Az indiai vegyipari nagyvállalat magyarországi beruházásának eredményeként a világ egyik legnagyobb BOPET és BOPP fóliagyártójává lép elő. A 60 millió euró értékű új egység éves gyártóteljesítménye a tervek szerint eléri a 40 000 tonnát, és 100 új munkahelyet teremt.

Az 1970-ben alapított, 860 millió USD éves forgalmú SRF Limited egy olyan több üzletágban érdekelt indiai vegyipari konglomerátum, amely ipari és speciális köztes vegyianyagok gyártásával foglalkozik. A vállalat portfóliója a műszaki textiliáktól a fluorokémiai anyagokon, a speciális vegyianyagokon és csomagolófóliákon keresztül a mérnöki műanyagokig terjed. A két kontinensen elhelyezkedő 15 gyártóegységben összesen mintegy 6300 főt foglalkoztató vállalatcsoport a világ több mint 75 országába exportálja termékeit. Az SRF modern kutatási és fejlesztési létesítményeinek köszönhetően eddig 135 kutatási és fejlesztési és technológiai szabadalmat nyújtott be, valamint két üzletágban – gumiabroncs-kordszövet és -vegyianyagok – is elnyerte a rangos Deming díjat.

A most bejelentett új üzem mintaként szolgálhat a jövőben csomagolófóliákat gyártó gyártólétesítmények számára azzal, hogy az iparban új mértéket állít fel az automatizáltság és a hatékonyság területén. A jászfényszarui létesítményben kap helyet a legújabb technológiát képviselő, 10,4 m széles BOPET fóliasor, amelynek az éves gyártóteljesítménye 40 000 tonna. A 60 millió eurós befektetésből felépülő egység 2019 vége felé kezdi el a gyártást. A magyarországi fejlesztéssel mintegy 220 000 tonnára növekvő éves kapacitással az SRF lesz az egyik legnagyobb BOPET (biaxiálisan orientált polietilén-tereftalát) és BOPP (biaxiális orientált polipropilén) fóliagyártó.