Már most érdemes készülni az október 26-án sorra kerülő III. Hungarian Battery Day-re

Már most érdemes készülni az október 26-án sorra kerülő III. Hungarian Battery Day-re

2023. 10. 05.

Idén a White Paper Consulting Kft. és a Magyar Akkumulátor Szövetség szervezésében október 26-án kerül sor Budapesten a hazai és a régiós akkumulátoripar szereplőinek legfontosabb éves találkozójára, a III. Hungarian Battery Day konferenciára.

Az esemény Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nyitóbeszédével indul, majd a Hungarian Battery Day résztvevői az akkumulátor szektor vezető szakértőivel találkozhatnak. A konferencia keretében Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós döntéshozók, prominens szakmai szervezetek vezetői, valamint a terület elismert kutatói vitatják meg az akkumulátoripar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat.

Az eseményen részt vesz Joó István, a HIPA vezérigazgatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium befektetésösztönzésért és kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztosa; Steiner Attila, Magyarország energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára és Jason Chen, a CATL európai működésért felelős vezérigazgatója is. A konferencián képviselteti magát továbbá a EUROBAT, a SAE International Battery Standards Steering Committee, a Batteries Europe munkacsoport, a Umicore, az Éltex, a European Battery Alliance, az Atlas Copco, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő régiós találkozó egyedülálló platform az együttműködés megerősítéséhez, a különböző szakterületeken érdekelt szereplők összekapcsolásához és a nemzetközi együttműködés elősegítéséhez, hiszen a konferencián több mint 100 vállalat és intézmény képviselője vesz részt az értéklánc különböző szegmenseiből.

Az előadók listája és a konferencia részletei elérhetők az esemény weboldalán, ahol jegyvásárlásra is van lehetőség.

Kapcsolódó cikkek