Második gyártócsarnokát építi a MIAS Group Gyöngyösön - VIDEÓRIPORT

Második gyártócsarnokát építi a MIAS Group Gyöngyösön - VIDEÓRIPORT

2019. 05. 22.

MIAS Group is constructing its second production hall in Gyöngyös

Elhelyezték a Jungheinrich AG-hoz tartozó, automatizált logisztikai polcrakodó gépeket gyártó MIAS cégcsoport gyöngyösi telephelyén egy új, 8300 négyzetméter gyártófelületű gyártóegység alapkövét. A németországi vállalat 5 milliárd forint értékű, 60 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházásának eredményeként a magyarországi üzem kapacitása megduplázódik.

<

A müncheni székhelyű, 1947-ben alapított és öt országban jelen lévő MIAS csoport raktár- és szállítástechnikai gépgyártó vállalat, melynek fő tevékenysége az automatizált logisztikai polcrakodó gépek (RBG) előállítása. A MIAS Groupot 2015-ben vásárolta fel a Jungheinrich logisztikai cég, tovább bővítve termékkínálatát az automata raktári megoldások területén.

A MIAS 1992-ben Mátra Gépipari Kft. néven alakult német-magyar vegyesvállalatként lépett a hazai piacra, jelenlegi nevét 2016-ban vette fel. A jelenlegi mintegy 5400 négyzetméteres gyöngyösi csarnokában közel 130 dolgozóval végez gépgyártási, illetve szerelési tevékenységet főként a német és nyugat-európai piacok számára. A Magyarországon gyártott RBG gépek a vevők igényeire tervezett automatizált logisztikai rendszerek kulcsfontosságú elemei.

A gyöngyösi beruházás keretében 43 000 négyzetméter földterületen egy 8300 négyzetméter gyártófelületű csarnok létesül, melyet kiegészít egy kiszolgáló szociális épület, valamint egy technológiai épület is. A gyártás során Ipar 4.0 technológiákat is alkalmazni fognak, ezáltal a jelenlegi évi 150 darabos RBG termelési kapacitás 300 darabra emelkedik, továbbá az előállított termékek is alkalmasak lesznek fejlett, Ipar 4.0-ás rendszerekbe történő integrálásra.