Második irodájával erősíti magyarországi jelenlétét a globális IT tanácsadó

Második irodájával erősíti magyarországi jelenlétét a globális IT tanácsadó

2023. 07. 03.

Mintegy nyolcéves magyarországi jelenlétet követően a belga tulajdonban álló Delaware Consulting Hungary Kft. operációjának hazai bővítése mellett döntött második irodájának Debrecenben történő megnyitásával. Az IT rendszerintegrátor 6,7 millió eurót ruház be és 70 új kolléga felvételét tervezi.

A húsz évvel ezelőtt Belgiumban alapított Delaware mostanára egy valódi globális rendszerintegrátorrá vált, amely 19 országban nyújt tanácsadó szolgáltatásokat, valamint szállít fejlett számítástechnikai megoldásokat. A vállalat 2015-ben érkezett Magyarországra, amikor megnyitotta budapesti székhelyét, ahol a logisztika, a közművek és a gyártás áll középpontban.

A Delaware most hazai operációjának bővítését jelentette be második irodájának Debrecenben történő létrehozásával. A 6,7 millió eurós beruházás eredményeképp 70 új munkahely jöhet létre. A vállalat célja ügyfelei folyamatainak modernizációja és folyamatos támogatása, ezzel is biztosítva számukra a vezető versenypozíció megszerzését és fenntartását.

Debrecenre részben azért is esett a választás, mert a cég értékvilága több pontban összhangban áll a városvezetésével. A Delaware célja továbbá a térségben fellelhető legnagyobb tehetségek felkutatása és foglakoztatása, ezzel is hozzájárulva az új nemzetközi lehetőségek teremtéséhez.