Második ütembe lépett a vezető francia víztisztító membrángyártó hazai üzemének kapacitásbővítése
HIPA

Második ütembe lépett a vezető francia víztisztító membrángyártó hazai üzemének kapacitásbővítése

2023. 10. 16.

Közel 30 millió euró beruházásával a francia Veolia Csoport tovább erősíti magyarországi jelenlétét. A fejlesztés második ütemében a vállalat víztisztító membrángyárában új gyártási technológia telepítése valósul meg, amelyet most adtak át ünnepélyesen az oroszlányi telephelyen. A projekt 85 új munkahelyet teremt.

A párizsi székhelyű Veolia a közelmúltban egyesült a világ legnagyobb magántulajdonban lévő vízügyi és hulladékkezelő vállalatával, a Suezzel, és dinamikusan bővíti termelési kapacitásait Magyarországon. A víz- és szennyvíztisztító membránokat gyártó cég először új csarnokot, valamint raktárat hozott létre Oroszlányban, most pedig a fejlesztés a gyártási technológia telepítésével legújabb fázisához érkezett.

A jelenlegi 30%-os kapacitásbővítést a pozitív piaci trendek indokolják, a szegmens globális növekedési üteme ugyanis 2016 és 2022 között elérte a 8%-ot. A beruházás célja, hogy az üzem Európa legnagyobb víztisztító membrángyára legyen.

A technológia kiterjedt módon alkalmas a víz- és szennyvízszűrésre és tisztításra, amire egyre nagyobb kereslet mutatkozik a klímaváltozás korában.

A Veolia céljait az ún. „kirakat üzemként” működő magyar telephelyen működő K+F részleg támogatja. Mintegy 30 vegyész gondoskodik arról, hogy a létesítményben a lehető legmagasabb minőségben történjen a gyártás, és hogy ennek megfelelően lehessen kiszolgálni a lakossági és ipari partnereket.

A projekt még nem zárult le teljes mértékben, mivel egy szennyvíztisztító telep bővítése jelenleg is folyamatban van.