Másodszor is felszáll a Startup Safary-ra a HIPA
HIPA

Másodszor is felszáll a Startup Safary-ra a HIPA

2018. 04. 19.

Másodszor is csatlakozott a HIPA a Budapest Safary kétnapos rendezvénysorozatához

A világszerte eddig mintegy 20 nagyvárosban megszervezett Startup Safary rendezvénysorozathoz 2017-ben csatlakozott Budapest, ahol rögtön 3000 résztvevőt vonzott a kétnapos startup fesztivál. A tavalyi nagyvállalati innovációs workshop után a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az idei évben már mindkét napon külön tréninggel, nemzetközi előadókkal igyekszik közelebb hozni az innovációra éhes nagyvállalatokat és az agilis hazai startupokat.

Másodszor is csatlakozott a HIPA a Budapest Safary kétnapos rendezvénysorozatához

A 2018. április 19-20. között megrendezett Budapest Safary egy kétnapos fesztivál a fővárosban, melynek keretében több mint hetven helyszínen 250-nél is több program várja az eddig regisztrált több mint 3500 résztvevőt: kötetlen üzleti reggelik, irodatúrák, szakmai beszélgetések, képzések, előadások, workshopok és esti partik vezetnek be a startupok különleges világába.

A csütörtöki Corporate Innovation Workshop keretében a HIPA székházban olyan nemzetközi szaktekintélyek tartanak interaktív előadásokat, mint az amerikai Tanya Soman, a litván Jurgis Didziulis, vagy a kolumbiai Eddie Arrieta. A tréning fókuszában a nagyvállalatok és a startupok innovációs célú együttműködésének lehetőségeit és előnyeit ismerhetik meg a mindkét szektorból érkezett érdeklődők.

A pénteki program már kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozásokat (kkv) és a startupokat célozta. A „Bepillantás a befektető fejébe" című workshopon hazai és nemzetközi előadók a befektetők gondolkodásába, a tárgyalások menetébe, illetve a hatásos és hatékony prezentálás rejtelmeibe engedtek bepillantást a közel félszáz regisztrált számára.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) célja a rendezvény támogatásán keresztül, hogy a startup világ, a befektetők és a nagyvállalati szektor közötti párbeszédet és együttműködést erősítse, ami további magas hozzáadott értékű munkahelyek létesítésén keresztül egyúttal az új generációs munkavállalók kihívás- és kalandvágyát is kielégítheti. Az alapok adottak, hiszen a mértékadó IBM Global Location Trends 2017-es jelentése alapján a létrejött munkahelyek nemzetgazdasági hozzáadott értéke alapján Magyarország a világon az 5. legjobb értéket produkálta.