Megduplázza dolgozói létszámát a járműipari beszállító Kaposváron - VIDEÓ RIPORT

Megduplázza dolgozói létszámát a járműipari beszállító Kaposváron - VIDEÓ RIPORT

2018. 02. 06.

A most bejelentett 3,2 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként 182 munkahellyel bővül a jelenlegi 150 fős létszám

Jelentős beruházást jelentett be kaposvári egységében a török Metyx: az üveg- és karbonszálas nyersanyagok, illetve ezekből készült kompozit termékek gyártásával foglalkozó vállalat megduplázza dolgozói létszámát a somogyi megyeszékhelyen, magas hozzáadott értékű munkahelyeket is létrehozva. A 3,2 milliárd forint értékű beruházással 6000 négyzetméterrel nő a gyártási terület, valamint új gyártósorokat is telepítenek.

A Telateks vállalatot 1940-ben alapították, fő tevékenysége textilipari termékek gyártása. Az isztanbuli székhelyű vállalat 2017-es árbevétele 51 millió euró, míg a foglalkoztatottak száma 450 fő volt. A Telateks részlegeként a METYX két gyárral rendelkezik Törökországban, egy üzemmel pedig Magyarországon.

A METYX Hungary 2013 óta van jelen Kaposváron, ahol elsősorban szélerőművek, valamint a járműipar számára üveg- és karbonszálas nyersanyagok, illetve ezekből készült kompozit termékek gyártására specializálódtak. Termékeik között szerepelnek különféle erősítők és vákuumcsomagolók. A vállalat a piacvezető Siemens szélerőműveinek fontos elsőkörös beszállítója.

A most bejelentett 3,2 milliárd forint értékű fejlesztés eredményeként 182 munkahellyel - részben magasabb hozzáadott értéket előállító pozíciókkal - bővül a jelenlegi 150 fős létszám, valamint 6000 négyzetméterrel növekszik a gyártási terület, ahol négy új gyártósort is üzembe helyeznek.

Magyarország és Törökország gazdasági kapcsolatai folyamatosan erősödnek: 2017 első tizenegy hónapjában a Törökországba irányuló magyar export 10,8%-kal emelkedett, míg a relációból érkező import 20,8%-os bővülést mutatott.