Megkezdte működését a Schott ultramodern előretölthető üvegfecskendő üzeme

Megkezdte működését a Schott ultramodern előretölthető üvegfecskendő üzeme

2024. 06. 11.

Mintegy 76 millió eurós beruházással a német tulajdonú Schott Hungary Kft. felavatta vadonatúj előretölthető fecskendő üzemét a Vas vármegyei Lukácsházán. A projekt 120 munkahelyet teremt a térségben.

A német SCHOTT speciális üvegtermékeket, üvegkerámiákat, illetve ehhez kapcsolódó egyéb fejlett anyagokat gyárt. Magyar leányvállalata, a Schott Hungary Kft. a cégcsoport legnagyobb gyógyszeripari gyártóüzeme.

Globális szinten nő a kereslet a magas minőségű előretölthető fecskendők iránt, amelyek nemcsak a gyógyszerek stabil, hosszú távú tárolására kínálnak megoldást, hanem egyben biztonságos és praktikus szállíthatóságot is biztosítanak a betegek és az orvosok számára.

A Schott ezért 2022-ben bejelentette, hogy új előretölthető fecskendő kapacitást hoz létre 76 millió euró beruházásával, amely projekt most zárult le.

Az újonnan megnyílt létesítményt a legmodernebb gépekkel szerelték fel, amely a Schott svájci St. Gallen-i telephelye mellett a második olyan lokáció, ahol a vállalat üvegfecskendőket gyárt.

A cég a beruházással egyszerre erősíti versenyképességét Európában, valamint a nagy globális gyógyszeripari vállalatok és a szerződéses gyártók ellátásbiztonságát. A Schott itt nem áll meg, hiszen a következő években további, több millió eurós beruházásokat tervez Magyarországon az előretölthető üvegfecskendők gyártásának területén.