Megkezdte működését Közép-Európa legmodernebb takarmányüzeme

Megkezdte működését Közép-Európa legmodernebb takarmányüzeme

2023. 09. 26.

A vezető magyar takarmánygyártó Vitafort megnyitotta új üzemét a Pest vármegyei Dabason egy mintegy 6 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően. A hatékonyságot nagymértékben javító projekt lehetővé teszi, hogy a vállalat kiszolgálja a növekvő exportigényeket.

A közel 45 éves múltra visszatekintő Vitafort Zrt. a közép-európai takarmánypiac egyik kulcsszereplője, amely további nyolc cég működését fogja össze. A vállalatcsoport 1800 hektárnyi földet művel meg és évi 300 ezer tonna gabonával, valamint alapanyaggal folytat kereskedelmet. Növekvő piaci súlyának köszönhetően a csoport 21 országban van jelen termékeivel.

A Vitafort most felavatta legújabb takarmányüzemét, amely egyben az egész közép-európai régió legmodernebb ilyen létesítménye. A mintegy 6 milliárd forintos beruházás eredményeképp a Vitafort jelentősen növelheti hatékonyságát és képes lesz a növekvő exportkeresletnek megfelelni, miközben állományi létszámát megőrizte.

A Pest vármegyei Dabason található 1000 négyzetméteres üzem egy 9 emeletes építményt és 6700 négyzetméter beépített csúcstechnológiát foglal magában. A gyártási kapacitás ugyanakkor évi 1 millió tonnáról 1,5-1,7 millió tonnára nő. A jelenleg működő négy üzemet ebbe az új létesítménybe integrálják.

Fontos továbbá kiemelni, hogy a vállalat ezáltal magasabb hozzáadott értékű termékekkel szolgálja ki a piaci igényeket, illetve a Vitafort partnerei, a nagyüzemi állattartó telepek profitabilitása is emelkedik.

Fotó: MTI/Illyés Tibor