Mindkét magyarországi telephelyén fejlesztéseket indít a Bock - VIDEÓRIPORT
HIPA

Mindkét magyarországi telephelyén fejlesztéseket indít a Bock - VIDEÓRIPORT

2019. 05. 28.

Frank Eidmann, a Bock Hungaria ügyvezetője

Átfogó fejlesztési programot indít noszlopi és ajkai egységeiben a német Bock, amely az irodabútor- és járműipar területén kínál átfogó műszaki megoldásokat a fejlesztéstől a gyártásig. A 3,8 milliárd forint értékű beruházás eredményeként nemcsak a technológiai színvonal és a termelési volumen emelkedik, 60 új munkahely is létre jön.

Az idén ötven éves, németországi központú, a mai napig családi tulajdonú Bock vállalatcsoport különböző polimerekből, alumíniumból és poliuretánokból készült alkatrészeket gyárt irodai bútorokhoz, valamint az ipari szektor, többek között a járműipar számára is. Az anyaországon túl a Bock Kanadában, Kínában és Magyarországon rendelkezik gyártóegységekkel.

A Bock Hungária Kft. több mint 15 éve van jelen Magyarországon, két telephellyel. Noszlopon az irodaszék mechanikák szerelése és kárpitozása mellett, az irodabútorokhoz használatos poliuretán termékek gyártásával, valamint fémmegmunkálással foglalkoznak, míg Ajkán történik a szerszám- és alkatrésztervezés, a szerszámgyártás, a műanyag termékek fröccsöntése, valamint összeszerelése.

A folyamatos fejlesztések eredményeként a vállalat hazai egysége egyfajta kompetencia központként is működik, ahonnan teljes körű szolgáltatásokat kínálva segítik partnereiket. A mostani bővítéssel a foglalkoztatottak létszáma meghaladhatja az 1000 főt, így a vállalatcsoporton belül tovább erősödik a magyarországi egység szerepe.