Miskolcot választotta a Lufthansa Technik - VIDEÓ RIPORT

Miskolcot választotta a Lufthansa Technik - VIDEÓ RIPORT

2019. 02. 21.

Miskolcot választotta a Lufthansa Technik

Magyarországot választotta legújabb repülőgépmotor-alkatrész szervízközpontjának helyszínéül a Lufthansa Technik. Az Európa legnagyobb légitársaságához tartozó leányvállalat 42,7 milliárd forint értékű zöldmezős beruházásával 400 munkahelyet teremt majd a borsodi megyeszékhelyen.

A hivatalos német nemzeti légitársaság, egyben Európa egyik legnagyobb légitársasága „Deutsche Luft Hansa AG" néven alakult meg 1926-ban. A Lufthansa a Star Alliance légiszövetség alapító tagja, jelenleg a vállalatcsoport több mint 550 leányvállalattal rendelkezik, melyek között megtalálható a személyszállítással foglalkozó Eurowings és Brussels Airlines, a teherszállításban érintett Lufthansa Cargo, valamint a karbantartással foglalkozó Lufthansa Technik.

A Lufthansa Technik AG (LHT) vállalatot 1994-ben hozták létre, mára összesen több mint 30 vállalat tartozik az MRO-szolgáltatásokat (maintenance and repair operations – karbantartási és javítási tevékenység, szolgáltatás) nyújtó hamburgi székhelyű leányvállalathoz.

A Lufthansa Technik 2000 óta van jelen Magyarországon. A Lufthansa Technik Budapest a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végez karbantartási feladatokat, ahol az elmúlt közel két évtizedben mintegy 25 millió euró értékben valósított meg beruházásokat. A sikeres működést követően 2016-ban magasabb hozzáadott értékű szolgáltatásokat telepített hazánkba az LHT, és szintén a fővárosban megnyitott a német vállalat mérnöki központja is.

A most bejelentett, immáron harmadik egység egy újabb karbantartó és javító üzemet jelent, ezúttal repülőgépmotor-alkatrész szervizközpont létesül Miskolcon. A 42,7 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás keretében 400 új munkahely jön létre a következő években, ami a vállalat jelenlegi létszámának másfélszeresére növekedését eredményezi.

A repülőgép ipar felszálló ágba került Magyarországon az utóbbi években, hiszen a Lufthansa Technik fejlesztései mellett a Diehl Aviation a nyírbátori gyártókapacitás-bővítések után szintén mérnöki központot telepített hazánkba, míg a svájci RUAG Aerostructures már három gyártóegységgel rendelkezik Magyarországon. Hamarosan pedig az Airbus Helicopters is csatlakozik a sorba, egy helikopter részegységeket gyártó üzem létesítésével, melynek helyszínértől az idei év során születhet döntés.