Nagy lélegzetű beruházással tesz komoly lépést a Körber a növekvő igények kiszolgálására

Nagy lélegzetű beruházással tesz komoly lépést a Körber a növekvő igények kiszolgálására

2023. 11. 06.

A Körber Hungária Kft. 14,4 millió eurót ruház be pécsi telephelyén jelenlegi kapacitásainak kiegészítése, valamint egy automata raktár létesítése céljából. A várhatóan 2025 végére befejeződő beruházás keretében napelempark is létesül, ami a vállalat energiaigényének jelentős részét fedezi majd.

A hamburgi székhelyű Körber csoport eredete 1946-ig nyúlik vissza. A mára világszerte több mint 100 helyszínen jelen lévő vállalatcsoport magyarországi bázisát csaknem három évtizeddel ezelőtt hozta létre.

A Pécsen található magyar leányvállalat fő tevékenységi körébe az élelmiszer- és dohányipari gépek gyártása tartozik. A kapcsolódó szolgáltatások a berendezések tervezésétől és összeszerelésétől azok fejlesztéséig terjednek.

A Körber Hungária Kft. a vállalatcsoport második legnagyobb telephelyét testesíti meg, amely szinte kizárólag exportra termel. A cég most 14,4 millió eurót ruház be a növekvő ügyfélkereslet kiszolgálására. A projekt célja a termelési kapacitások növelése, valamint a rugalmasság és a hatékonyság javítása. A kapacitásbővítésen túl egy automata raktárhelyiség kialakítása is folyamatban van.

A fejlesztés része továbbá egy napelempark beüzemelése, amely a cég energiaigényének 25-30%-át fedezheti. Ezáltal jelentősen csökkenhet a Körber karbonlábnyoma.