Nagyléptékű fejlesztések repíthetik új magasságokba a vezető bacongyártót - VIDEÓRIPORT

Nagyléptékű fejlesztések repíthetik új magasságokba a vezető bacongyártót - VIDEÓRIPORT

2022. 10. 21.

ribbon Tamási

A magyarországi és európai viszonylatban is piacvezető bacongyártó Tamási-Hús Kft. három hullámban összesen 42,4 millió eurót ruházott be, hogy bővítse kapacitásait telephelyén Tamásiban. A beruházások 255 új munkatárs felvételét teszik lehetővé.

Az osztrák Gierlinger csoport tulajdonában álló Tamási-Hús Kft. 2007-ben kezdte meg bacontermékek gyártását. Termelésének 60%-át exportálja, és gyors piaci terjeszkedésének köszönhetően már hazai és nemzetközi téren is piacvezetővé vált.

A vállalat három beruházást hajtott végre kapacitásbővítő céllal. A fejlesztések eredményeképp új üzem- és tárolóépület jött létre 12.577 négyzetméteren. Emellett baconszeletelő és –sütő gépsorok, szalonnaprés, anyagmozgató gépek és levegőtisztító berendezés beszerzésére került sor.

Peter Schulze

A szeletelt bacontermékek kibocsátása ennek megfelelően 120%-kal, míg a sült bacontermékeké 100%-kal emelkedik, miközben csökken a környezeti terhelés.

A 255 újonnan létrejövő munkahely 90%-a szakképzetlen munkaerőt igényel, ami lehetőséget biztosít a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű munkavállalóknak az elhelyezkedésre.

Ahogy Peter Schulze, a Gierlinger Holding GmbH ügyvezetője hangsúlyozta, Tamásiból több európai piacot is ellátnak, ami fontos pillér a társaságnak és Magyarországnak, mint a vállalatnak otthont adó országnak egyaránt. Az új beruházásoknak hála a Tamási-Hús kft. felkészült arra, hogy modern, válságálló munkahelyeket kínáljon Tamásiban és környékén, hiszen az étkezés egy napi szinten kielégítésre szoruló szükséglet.

Kapcsolódó cikkek