Nagyszabású beruházási program részeként felavatták a Trans-Sped logisztikai csarnokát

Nagyszabású beruházási program részeként felavatták a Trans-Sped logisztikai csarnokát

2023. 02. 16.

A magyar szállítmányozó és logisztikai vállalat, a Trans-Sped Kft. ünnepélyes keretek között nyitotta meg vadonatúj logisztikai csarnokát Nagytarcsán. A beruházás egy hét éves, 23 millió euró értékű beruházási program része, amely 257 új munkahelyet teremt.

A debreceni székhelyű, teljes mértékben magyar tulajdonú Trans-Sped Kft. 1990 óta van jelen a logisztikai piacon, ahol kulcsszereplővé nőtte ki magát. A Trans-Sped Csoport 14 magyarországi és romániai helyszínről szolgálja ki megbízói logisztikai igényeit szállítmányozás, fuvarozás és raktározás terén, miközben a szlovákiai Szencen is üzemeltet egy e-kereskedelmi és raktárközpontot.

A Trans-Sped 2017 és 2023 között egy sor beruházást hajt végre piaci pozíciója megerősítése érdekében, ennek eredményeképp összesen hat logisztikai központ létesül négy helyszínen, így három raktár Debrecenben, illetve egy-egy Nagytarcsán, Környén és Tatán. A teljes beruházási volumen mintegy 23 millió euró, míg az újonnan létrejövő munkahelyek száma 257.

A Budapest vonzáskörzetében található Nagytarcsán épült létesítmény átadása az említett nagyszabású beruházási program legújabb mérföldköve. Az újonnan létesült, automatizált raktár 17 ezer négyzetméteren 20 ezer raklapos kapacitással komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújt multinacionális feldolgozóipari vállalatoknak, valamint nagy forgalmú e-kereskedőknek.

A logisztikai ágazat jelentőségét többek között az is jelzi, hogy a 2021-es magyar GDP-ből 5,2%-kal vette ki a részét, míg 2022 első három negyedévében éves szinten közel 50%-kal nőtt a szektor termelési értéke.