Nagyszabású fejlesztésekkel ünnepli fennállásának 110 éves évfordulóját az OBO Bettermann

Nagyszabású fejlesztésekkel ünnepli fennállásának 110 éves évfordulóját az OBO Bettermann

2022. 09. 02.

obo

Mintegy 49 millió eurós beruházással fokozza növekedését a villamos szerelési anyagokat gyártó OBO Bettermann a Budapest közeli Bugyi településen működő telephelyén. A fennállásának 110 éves évfordulóját ünneplő német vállalat új felületkezelő üzemet létesít, bővíti logisztikai kapacitását, és ezáltal 100 munkahelyet hoz létre. 

A nagy hagyományokra visszatekintő német családi vállalkozás, az OBO Bettermann villamos szereléstechnikai termékeket, ezen belül ipari és épületinstallációkat, illetve védelmi rendszereket gyárt. A Magyarországon 1993 óta működő vállalat több mint 60 országban van jelen világszerte. A magyar telephely a Budapesttől 40 km-re található Bugyin üzemel.

A bejelentett beruházás a cégcsoport meglévő és új termékcsoportjainak Magyarországon történő továbbfejlesztését és gyártását, valamint egy új felületkezelő üzem telepítését és az ezekhez szükséges logisztikai kapacitásbővítést foglalja magában. A tervek szerint a közműfejlesztést követően kezdik kialakítani az új gyártó- és logisztikai csarnokokat, majd a technológiai gépek és berendezések beszerzése következik. A termékek értékesítésének legfőbb piaca Európa, illetve Ázsia, Amerika és Afrika országai.

Az OBO Bettermann beruházása jól mutatja a német befektetők magyarországi aktivitását, akikhez a teljes FDI-állomány 22,7%-a köthető. A várhatóan idén induló új fejlesztések hozzájárulnak az elektronika ágazat teljesítményéhez, amely hazánkban mintegy 150 ezer embert foglalkoztat.