Nagyszabású koreai beruházással fejlődik tovább a magyarországi e-akkumulátor gyártás - VIDEÓRIPORT

Nagyszabású koreai beruházással fejlődik tovább a magyarországi e-akkumulátor gyártás - VIDEÓRIPORT

2022. 06. 17.

wscope

A W-Scope Corporation első európai üzemét Nyíregyházán hozza létre, amely új – lítium-ion akkumulátorokhoz használt - szeparátorfilm gyártását végzi majd. Az 1.200 új munkahelyet teremtő, 720 millió euró értékű projekt az idei év eddigi legnagyobb beruházásának számít.    

A W-Scope Corporation egy tokiói tőzsdén jegyzett vállalat, amely a lítium-ion akkumulátorok egyik fontos alkotóeleme, szeparátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. A cégcsoport Dél-Koreában, Kínában és Hongkongban rendelkezik jelenléttel, és partnerei között tudhatja többek között az LG Chemet, valamint a Samsung SDI-t. A magyar leányvállalat, a W-Scope Hungary Plant Kft. a dél-koreai W-Scope Chungju Plant Co., Ltd. tulajdonában áll.

A W-Scope Corporation arról döntött, hogy Ázsián kívüli terjeszkedését Magyarországon valósítja meg a nyíregyházi déli ipari parkban vásárolt 82 hektáros területen, ami lehetőséget biztosít számára, hogy 2024 második felétől kezdődően közvetlenül kiszolgálja európai ügyfeleit. A lítium-ion akkumulátorok piacán tapasztalható robbanásszerű keresletnövekedést a tervezett szeparátor fólia, valamint bevonatoló gyártósorok 1,2 milliárd négyzetméteres éves kapacitása elégítheti ki. A projekt a maga nemében egyedülálló, hiszen az az üres és bevonatoló fólia gyártás területén szélességet, hosszúságot és működési sebességet tekintve is a világ legnagyobb ilyen létesítményének ígérkezik. 

Ahogy Ko Kyunh Hwan, a W-Scope Hungary Plant Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a magyar leányvállalatot a hatékony értéklánc megteremtése érdekében hozták létre, valamint azért, hogy aktívan alkalmazkodjanak a világszerte uralkodó szén-dioxid kibocsátás-csökkentési trendekhez.  

Ko Kyunh Hwan 

Ezzel a beruházással saját feldolgozó technológiánkra alapozva magas fokú termelékenységet, a költségek terén pedig versenyképesség-javulást tervezünk elérni, illetve a cég versenyképességét a technológiai fejlesztés, a gyártókapacitás és a piaci terjeszkedés szintjén egyaránt maximalizálni szeretnénk. Globális vállalatként egyben nagy lépést teszünk előre, és ezáltal az élen tudunk maradni az akkumulátor szeparátor szektorban és az elektromos járművek jövőbeli piacán

– mondta Ko Kyunh Hwan.