Negyedik bővítését indítja Szolnokon az F. Segura - VIDEÓ RIPORT

Negyedik bővítését indítja Szolnokon az F. Segura - VIDEÓ RIPORT

2019. 03. 01.

Francesco Segura, a vállalat vezetője

2005-ös Magyarországra érkezése óta már negyedik jelentős mértékű bővítésébe kezd szolnoki telephelyén az F.Segura. A spanyol járműipari beszállító 4.2 milliárd forint értékben telepít új, Ipar 4.0-ás gyártást lehetővé tevő technológiát egyetlen Spanyolországon kívüli európai gyártóegységébe, mellyel a termelés hatékonyságának javítása mellett 80 új munkahelyet is létesít.

Az 1970-ben alapított Segura cégcsoport gépjárművekhez való fém alkatrészek – beltér, ülés, karosszéria és motor elemek, kipufogórendszerek – tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozó ipari cégcsoport. Szolgáltatásaik között megtalálhatóak a tervezési, prototípus-készítési és formagyártási feladatok, továbbá végeznek sajtolást, hegesztést, felületi kezelést és habosítást is. A spanyol vállalat partnerei között tudhatja többek között a PSA és a Volkswagen csoport márkáit, valamint a Mercedes-Benzt, vagy a Mazdát.

A Segura 2005 óta van jelen Magyarországon, a szolnoki gyártóegység a spanyol és kínai gyárhálózat szerves részeként egészíti ki a globális termelési struktúrát. Az elmúlt közel másfél évtized alatt az F.Segura Hungary folyamatosan bővítette a üzemének alapterületét, ezáltal a gyártás volumenét, melyek eredményeként az egység alapterülete több mint duplájára növekedett.

A most induló 4,2 milliárd forint értékű beruházás már a negyedik fejlesztési ütem, melynek keretében új technológiát telepítenek hazánkba az Ipar 4.0-ás gyártás jegyében, valamint 80 munkahelyet is létrehoznak, részben magas hozzáadott értékű új pozíciókkal. A spanyol vállalat csúcstechnológiás hatékonyságjavító befektetése kiváló példája a „Made in Hungary" típusú, egyszerűbb gyártási tevékenységek felől az „Invented in Hungary" típusú, magasabb technológiai színvonalat és hozzáadott értéket hazánkba telepítő projektek felé történő elmozdulásnak.