Négyre bővül a német hadiipari óriás telephelyeinek száma Magyarországon
HIPA

Négyre bővül a német hadiipari óriás telephelyeinek száma Magyarországon

2024. 03. 26.

Letették a Rheinmetall új gyárának alapkövét Szegeden, amely 63 millió euró beruházás keretében valósul meg. Ez lesz a német hadiipari vállalat negyedik hazai, egyben első hibrid telephelye, ahol egy helyen gyártanak majd a civil és a védelmi üzletág alá tartozó termékeket. A projekt 300 új magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre.

A német hadiipari cégcsoport, a Rheinmetall hazai leányvállalatai (Rheinmetall Advanced Technology Solutions Kft., Rheinmetall Polycharge Hungary Kft., és Rheinmetall Real Estate SPS Kft.) által konzorciumban építik meg a szegedi telephelyet, amely a Rheinmetall Power Systems divíziójához tartozik. A negyedik magyarországi helyszín abból a szempontból különleges, hogy a termelési kapacitás itt megoszlik a civil üzletágak és a védelmi technológia között.

A 63 millió eurós beruházás keretében elsősorban az autóipar számára gyártanak majd termékeket, így többek között elektromos alkatrészeket, valamint a hidrogén mobilitásban és energiatermelésben való felhasználásához szükséges termékeket. Robbanóanyag, lőszer vagy fegyver gyártására nem kerül sor az üzemben.

A 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban 2025-ben indul a próbaüzem, ahol 300 magasan képzett munkatárs foglalkoztatására nyílik lehetőség.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi