New York-ban vehette át a 2018-as Chain Bridge Award-ot a BlackRock
HIPA

New York-ban vehette át a 2018-as Chain Bridge Award-ot a BlackRock

2018. 09. 29.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke

A hazai befektetési lehetőségeket bemutató eseményt rendeztek Magyarország New York-i Főkonzulátusán. A „Hungary: Where Innovation Creates Value" címmel szervezetett befektetői fórum keretében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke átadták a tavaly alapított „Chain Bridge Budapest Award"-ot, amelyet az idei évben a BlackRock érdemelt ki az Európában dolgozó magyar szakembereket megszólító és hazacsábító nemzetközi karrierrendezvényekért.

A „Chain Bridge Budapest Award"-ot minden évben egy olyan amerikai vállalatnak ítéli oda a szakmai grémium, amely beruházásaival és tevékenységével jelentősen hozzájárul Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. A 2017-ben útjára indított díjat először az IBM érdemelte ki, amely vállalat évtizedek óta folyamatosan magas hozzáadott értékű munkahelyekkel bővít hazánkban.

Az 1988-ban mindössze nyolc fővel alapított, New York-i székhelyű alapkezelő megközelítőleg 14 000 alkalmazottat foglalkoztat 30 országban, valamint mintegy 6300 milliárd dollár értékű vagyont kezel. A BlackRock 2017 januárjában jelentette be, hogy Budapesten hozza létre innovációs és technológiai központját. A főváros által kínált életszínvonal és munkaerő, valamint a fejlett infrastruktúra mellett jelentős szerepet játszott a cég döntésében a kormányzat és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) projekttel kapcsolatban mutatott elkötelezettsége.

A világ legnagyobb vagyonkezelő cégének budapesti innovációs központjában többek között a vállalat által használt különböző technológiák fejlesztése; termékfejlesztés és disztribúciós utak újragondolása, ügyféladatok felhasználásának és elemzésének fejlesztése; innovatív és kreatív marketing folyik, jelenleg mintegy 430 munkatárs segítségével. A londoni és frankfurti karrierrendezvények eredményeként a BlackRock hívására hazatért fiatal, diplomás, nyelveket beszélő magyar szakemberek száma meghaladja az 50 főt.

A „Chain Bridge Budapest Award"-ot 2018-ban tehát a BlackRock számára ítélték oda, hiszen első európai innovációs központjával valós alternatívát teremtett a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérésére.