Osztrák elektronikai beszállító erősíti piaci pozícióját győri beruházással

Osztrák elektronikai beszállító erősíti piaci pozícióját győri beruházással

2023. 10. 02.

Új gyártócsarnok átadásával ünnepelte a Melecs EWS GmbH legújabb fejlesztését győri telephelyén. A 12 millió euró értékű beruházás keretében a termelő terület és a gyártókapacitás bővítésén túl új termékek gyártása és a gyártáshoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztés is a projekt része, amely 120 munkahely létrehozását eredményezi.

Az osztrák tulajdonú Melecs EWS GmbH több mint 25 éve nyújt nemzetközi partnerei számára fejlesztési és gyártási szolgáltatásokat, és ez idő alatt különböző termelő szektorok sikeres beszállítójává vált. A vállalat elektronikai vezérlőrendszerek gyártásával foglakozik, amelyeket háztartási elektronikai készülékekben, személygépjárművekben, valamint különféle ipari megoldásokban alkalmaznak.

A MELECS EWS GmbH győri telephelyét folyamatos fejlesztések és bővítések jellemzik a 2010-es megalapítása óta. A mostani 12 millió euró értékű beruházás célja a termelő terület, és ezáltal a gyártókapacitás bővítése, amellyel a jelenlegi és a jövőbeni potenciális vevők igényeit tudják majd kiszolgálni.

A beruházás során a 4.200 négyzetméteres termelő terület további 1.800 négyzetméter alapterülettel bővült. A projekt másik fő pillére a technológiai fejlesztés, amely új berendezések és gyártósorok vásárlását és beépítését jelenti. Ezen túl megújulnak a szociális helyiségek és a közösségi terek, míg a raktárkapacitás 30%-kal nő.

A kapcsolódó infrastrukturális beruházás a tesztlabor bővítésére, illetve energiahatékony és környezetbarát klimatizálási rendszer kialakítására is kiterjed.