Budapest
HIPA

Papp István a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettese

2016. 09. 28.

Papp Istvánt, a Microsoft korábbi ügyvezető igazgatóját nevezték ki a HIPA üzletfejlesztési elnökhelyettesének. Az újonnan létrejövő pozícióban a nemzetközi üzleti környezetben is bizonyított szakember feladata lesz a hazai kkv-k beszállítói szerepének fejlesztése a nagyberuházások esetében, valamint a pénzügyi befektetők felé magyarországi beruházási ötletek kiajánlása.

Papp István, a HIPA új elnökhelyettese

Papp István több mint 21 éves tapasztalattal rendelkezik az infokommunikációs és távközlési (ICT) ágazatban, és számos nemzetközi nagyvállalatnál töltött be vezető pozíciót. Előző munkahelyén a Microsoft regionális üzleti tevékenységét irányította az ázsiai és csendes-óceáni térségben. Ezt megelőzően négy évet töltött ügyvezető igazgatóként a Microsoft Magyarország élén. A Microsofthoz történő 2011-es átigazolását megelőzően Papp István több nemzetközi vállalatnál is vezető pozíciót töltött be, így például a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, valamint a Cisco dél-kelet európai régiójának ügyvezető igazgatója is volt.

Üzletfejlesztési elnökhelyettesként fő feladata lesz a magyar kis- és középvállalatok (kkv-k) kapcsolatainak támogatása és fejlesztése, hogy azok a lehető legnagyobb szerepet kapják a beruházók beszállítói láncában a magyar értékhányad növelése érdekében. Mindezeken túlmenően kiemelt feladatai közé tartozik majd azon – jellemzően újszerű, egyedi ötleten alapuló – beruházási projektek és ötletek feltérképezése, szakmai minősítése és a potenciális befektetők felé való népszerűsítése, amelyek megvalósulásához külső finanszírozási forrás, illetőleg pénzügyi partner bevonása szükséges.

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a kinevezés kapcsán elmondta:

Az üzletfejlesztési terület megerősítésével egyrészt nagyobb figyelmet tudunk fordítani a magyar kkv-k támogatására, annak érdekében, hogy a külföldi befektetők beszállítói körébe bekerülhessenek. Emellett Papp István kinevezésével lehetővé válik, hogy a jövőben kiemelt figyelmet kapjanak azok a magyarországi ötletek és projektek, amelyek megvalósításához tőkeági finanszírozásra van szükség.