Prémium autóipari beszállító új gyártóegységet hoz létre Miskolcon

Prémium autóipari beszállító új gyártóegységet hoz létre Miskolcon

2023. 09. 28.

A német tulajdonban álló Meleghy Automotive 22,9 millió euró értékű beruházást hajt végre Miskolcon, hogy gyártókapacitást hozzon létre Magyarországon. A prémium autóipari beszállító projektje 55 új munkahelyet hoz létre.

A Meleghy & Cie Automotive GmbH mintegy száz éves hagyománnyal büszkélkedhet, jelenlegi formájában azonban 2012 óta működik. A németországi székhelyű vállalatcsoport külföldi operációjába spanyolországi és csehországi üzemek tartoznak, most pedig magyarországi jelenlét megalapozásáról született döntés.

A Meleghy Automotive prémium OEM-ek, így a BMW és Mercedes-Benz számára szállít karosszéria elemeket szerte Európában. A 22,9 millió euró értékű beruházás keretében egy gyártóegység, valamint egy irodát és raktárat magában foglaló csarnok létesül. Az új épületek teljes alapterülete több mint 6 ezer négyzetméter azzal, hogy a sorozatgyártás 2025 augusztusában indulhat. Az alapkőletételi ünnepséggel az építési szakasz hivatalosan is kezdetét vette.

Miskolc városára nem utolsó sorban a régiós és egyéb európai ügyfelek közelsége miatt esett a választás a beruházási helyszínek közül. Ennek eredményeképp a Meleghy Automotive hatékonyabbá teheti ellátási láncát, illetve csökkenhetnek a szállítási idők. Az ügyfelek ezáltal szintén hamarabb reagálhatnak a gyorsan változó piaci igényekre.