Regionális központ szerepet szán Magyarországnak a szórakoztatóipari elektronikai óriás

Regionális központ szerepet szán Magyarországnak a szórakoztatóipari elektronikai óriás

2022. 06. 23.

neutrik group photo

Közel 10 millió eurós beruházással új összeszerelő üzemet létesít Ózdon a Neutrik Csoport, amely a világon éllovas a szórakoztató és koncertipar számára készülő elektronikai, száloptikai és elektronikus csatlakozási megoldások fejlesztésében, gyártásában, illetve értékesítésében. Az első ütemben 200, míg középtávon mintegy 300 munkahelyet teremtő beruházás célja, hogy hazánkban legyen a cég ellátási láncának uniós regionális központja.

Az 1975-ben Lichtensteinben alapított családi vállalkozás, a Neutrik Csoport innovatív elektromos, optikai és elektronikus csatlakozókat és rendszereket fejleszt, gyárt, valamint értékesít világszerte. A három világmárka, a NEUTRIK, a REAN és a CONTRIK jóvoltából a Neutrik Csoportot a professzionális szórakoztatóipari és ipari alkalmazások terén technológiai vezetőként, ezáltal mértékadó szereplőként tartják számon innovatív audió-, videó-, áramellátó és adatcsatlakozóival, hálózati eszközeivel, valamint áramelosztó rendszereivel.

A több mint ezer főt foglalkoztató Neutrik globális jelenléte európai, észak-amerikai és ázsiai gyártó létesítmények, valamint az Egyesült Államokban, Németországban, Kínában, Nagy-Britanniában, Japánban és Franciaországban található értékesítő kirendeltségek formájában ölt testet.

A vállalatcsoport újonnan alapított helyi leányvállalatának, a Neutrik Hungary Kft.-nek stratégiai szerepe lesz abban, hogy támogassa a növekedéssel, illetve az ellátási láncok regionalizálásával kapcsolatos célkitűzéseket, aminek révén 2025-re a konszern kézi gyártási tevékenységeinek regionális kompetenciaközpontjává válhat. A beruházás különösen fontos, mivel segít a városból távozó Johnson Electric korábbi munkavállalóinak tovább foglalkoztatásában.

A beruházás további lendületet ad a tavaly 21%-os növekedést felmutató elektronikai iparnak, mint ahogy a magyar-lichtensteini kereskedelmi kapcsolatoknak is, ahol az előző évben rekordszámok születtek

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Neutrik CEO

Ahogy a Neutrik Csoport vezérigazgatója, Dr. Chad Trevithick rámutatott, bízik benne, hogy mindez csupán a cég és az ország közötti előremutató munkakapcsolat kezdete, hiszen hosszú távra terveznek.

A Roland Büchel által vezetett projekt átfogó folyamat része, amelynek célja, hogy kijelölje az Európai Unióban azon országokat és régiókat, amelyek segíthetnek növekedési törekvéseink támogatásában, mégpedig egy fenntartható növekedést serkentő versenyképes és munkaerőben gazdag környezet biztosításával Európában, a Közel-Keleten és Afrikában

– tette hozzá Trevithick úr.