Romhányban bővít a hidegburkolatokat gyártó Zalakerámia - VIDEÓRIPORT
HIPA

Romhányban bővít a hidegburkolatokat gyártó Zalakerámia - VIDEÓRIPORT

2020. 10. 20.

hipa-Zalakerámia-Romhány

A Lasselsberger cégcsoporthoz tartozó, hidegburkolatokat gyártó Zalakerámia kapacitásbővítő beruházással új gyártóüzemet, valamint új logisztikai központot épít Romhányban. A részben zöldmezős beruházás eredményeképpen a meglévő termékek mellett nagyméretű padlólapok és csempék gyártására lesz lehetőség, Ipar 4.0 megoldásokat alkalmazva. 22 milliárd forintos beruházással több mint duplájára emelkedik a munkahelyek száma.

A legnagyobb magyarországi burkolólap gyártó Zalakerámia Zrt. Nógrád megyei, Romhányban működő telephelyén kapacitásbővítő beruházást indít. A csempét és padlólapot gyártó új üzem kialakításával, a meglévő technológia modernizációjával, valamint egy új logisztikai központ felépítésével a meglévő termékek mellett nagyméretű termékek gyártására is lehetőség lesz mind a padlólapok, mind a csempék tekintetében.

Az új gyártó- és logisztikai területek 100.000 nm-t tesznek majd ki és a beruházás eredményeképpen a jelenlegi 140 fős létszám 350 főre emelkedik. A 2025. december 31-ig megvalósuló beruházás létrejötte elősegíti, hogy a magyar gyár regionális szerepe - magyar, román, szlovák piacok tekintetében - tovább nőjön, így a jelenlegi kb. 8%-os export részarány a jövőre vonatkozóan 32-35%-ra emelkedhet.

A vállalat a megfelelő munkaerő folyamatos biztosítása érdekében egy oktatási központ létrehozását is tervezi Romhányban, ahol a kerámiához, kerámia burkolatokhoz kapcsolódó szakmák akkreditált képzése zajlik, felhasználva a Zalakerámia 70 éves gyakorlati tapasztalatait, illetve cégcsoporton belüli lehetőségeket.