Sajóbábonyban növeli gyártókapacitását a Kischemicals - VIDEÓRIPORT

Sajóbábonyban növeli gyártókapacitását a Kischemicals - VIDEÓRIPORT

2020. 11. 26.

Kischemicals

Több mint 11 milliárd forint értékű beruházással fejleszti sajóbábonyi gyáregységét az indiai érdekeltségű Kischemicals Gyártó és Kereskedelmi Kft. A növényvédőszereket és intermediereket, azaz mezőgazdasági vegyi termékeket előállító üzem bővítésével ki tudják szolgálni a megrendelők egyre növekvő igényeit. A 2023 végéig megvalósuló projekt a meglévő 171 fős létszám megtartása mellett 31 új munkahelyet teremt.

>

A Kischemicals exportértékesítésének célterületei elsődlegesen az EU, az Egyesült Államok, Törökország, a Dél-Afrikai Köztársaság, Ausztrália, Japán és Indonézia. A telephely megnyitása óta a vállalat a vevők igényeire reagálva többször bővítette termelőkapacitásait, valamint kiépített egy új, szuperaktív gyomirtó alapanyag gyártósort is.

Az újabb beruházás eredményeképpen közel 7.000 tonna többlet kapacitásbővülés mellett a vállalat árbevétele várhatóan háromszorosára nő, valamint az automatizált gépsorok miatt a hatékonyság is jelentősen növekedni fog. A fejlesztés során újabb foszgén alapanyagra épülő technológiákat honosítanak meg.