Speciális kerámiatermékeket gyártó üzem létesül Székesfehérvárott
HIPA

Speciális kerámiatermékeket gyártó üzem létesül Székesfehérvárott

2021. 11. 22.

A speciális kerámiatermékeket gyártó svájci Metoxit AG és Saphirwerk AG több mint 7 millió svájci frank, azaz 6,6 millió euró értékben indít beruházást Székesfehérvárott. A projekt első fázisában 40 új munkahely jön létre, amely két évvel később 80 főre emelkedhet majd. A vállalat 6.000 négyzetméteres csarnokában kerámia alkatrészeket fognak előállítani többek között orvosi implantátumokhoz és órákhoz, és a tervek szerint a gyártás már 2022 első negyedévében megkezdődhet. A vállalat középtávon értékesítési és K+F tevékenységet is tervez telepíteni Székesfehérvárra.

A műszaki kerámia alkatrészek iránti megnövekedett kereslet miatt döntött a Metoxit AG és Saphirwerk AG egy új gyártóüzem létesítése mellett, hogy biztosítani tudják a keleti piacok ellátását és a termelési kapacitások növelését. A székesfehérvári helyszín mellett szólt a kerámiaiparban tapasztalt munkaerő megléte.

A termelési tevékenység mellett várhatóan az értékesítés és a kutatás-fejlesztés is része lesz a magyar leányvállalat feladatainak a jövőben, így az M+S Ceramics Kft. önállóan bonyolíthatja majd az átfogó projekteket a helyi és új ügyfelekkel.