Stratégiai partnerségre lép a kormánnyal a SEGA - VIDEÓRIPORT

Stratégiai partnerségre lép a kormánnyal a SEGA - VIDEÓRIPORT

2020. 02. 21.

Stratégiai partnerségre lép a kormánnyal a SEGA

Letették a Starters E-Components Generators Automotive (S.E.G.A.) új csarnokának alapkövét, valamint stratégiai partnerségi megállapodást írt alá vállalat képviselője és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormány 83. stratégia partnereként a SEGA 2021 nyaráig költözik a Miskolc melletti Szirmabesenyőn felépülő új gyártócsarnokba, amelyben a gyártás mellett a kutatás-fejlesztési részleg is megújult laborokban folytathatja a munkát.

A korábban a Bosch csoporthoz tartozó Robert Bosch Starter Motors Generators Holding 2018-ban, egy kínai befektetői csoport segítségével vált ki a német konszernből. Az új szervezet SEG Automotive Germany néven viszi tovább az indítómotorok, generátorok, start-stop rendszerek és mild hibrid megoldások gyártása és fejlesztése kapcsán felhalmozott több mint egy évszázados járműipari innovációt és tudást. A vállalat a világ 14 országában összesen több mint 8000 főt foglalkoztat.

A csoport magyar leányvállalata, a Starters E-Components Generators Automotive (S.E.G.A.) Hungary Miskolcon, valamint a közeli Szirmabesenyőn autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, elsősorban indítómotorokkal és generátorokkal. A SEGA körülbelül 9,6 millió terméket gyárt évente, emellett folyamatosan újabb termékeket fejleszt és vezet be, melyek közül az egyik legfontosabb a Magyarországon fejlesztett start-stop üzemmódú indítómotor. A vállalat fejlesztési csoportja az önindítók és generátorok fejlesztésén túl közreműködik a Boost Recuperation Machine (BRM) elnevezésű mild hibrid rendszerek fejlesztésében is, több mint 1800 fő foglalkoztatása mellett.

A legújabb fejlesztés keretében Szirmabesenyőn felépülő új, 13 500 négyzetméteres gyártócsarnokban – ahová a teljes gyártási folyamat átköltözik Miskolcról – egy 4500 négyzetméteres labort és fejlesztési területet is kialakítanak majd. A SEGA Magyarországon fejlesztett és előállított, nagy teljesítményű, hosszú élettartamú termékei lényegesen hozzájárulnak az üzemanyagfogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez.