Szintet lép a gyártás színvonala a Nissho új csúcstechnológiás üzemében - VIDEÓRIPORT

Szintet lép a gyártás színvonala a Nissho új csúcstechnológiás üzemében - VIDEÓRIPORT

2022. 05. 26.

ribbon

A Nissho Hungary Precíziós Kft. újhartyáni üzemének átadása fontos mérföldkő a japán tulajdonú cég számára, amely fóliából és ragasztószalagból készült másodlagos feldolgozott termékeket, optikai fóliákat állít elő elsősorban járműipari elektronikai részegységekhez. A 10 millió eurós beruházás a megnövekedett ügyféligények kielégítését szolgálja a legmodernebb technológia segítségével.

A Nissho Hungary Precíziós Kft. két japán székhelyű társaság, a Nissho Corporation és Nitto Denko Corporation tulajdonában áll. Utóbbi egyben a magyar cég többségi tulajdonosa is, amelyhez világszerte 99 vállalat tartozik.

Az Újhartyánban zöldmezős beruházással felépült, ünnepélyes keretek között átadott 5.800 négyzetméteres üzemben a gyártás már 2022. januárban elindult. A csúcstechnológiás gépeknek köszönhetően magasabb hozzáadott értékű termékek készülhetnek, aminek segítségével a cég alkalmazkodni tud a megváltozott és egyre növekvő vevői igényekhez. A Nissho termékeit főként Európában, köztük a magyar piacon értékesítik.

A 22 évvel ezelőtt indult magyarországi működés első lépcsőben olyan ügyfeleket szólított meg sikeresen, mint a Magyar Suzuki, a Denso és az Alpine, míg az időközben bekövetkezett portfólióváltás új partnereket vonzott, mint pl. a Bosch, a Continental, a Samsung SDI és a Valeo. A tiszta és magas precíziós fóliaátalakításra való átállásra azért volt szükség, hogy megfeleljenek az e-autó gyártás elterjedéséből fakadó feltételeknek.

fa

Az elmúlt két évben számos problémával küzdöttünk a Covid-19 pandémia, a félvezető hiány és az ukrajnai konfliktus miatt, ami mind-mind negatívan hatott a működésünkre. Az elektromos hajtás járműipari elterjedését azonban ez nem érinti – az fel fog gyorsulni

– mondta a Nissho Hungary Precíziós Kft. ügyvezetője, Kazuhiro Tsuda, aki rendkívül optimista és dinamikus értékesítésnövekedéssel számol.

Kazuhiro Tsudasaid

A beruházással tovább erősödik a japán gazdasági jelenlét Magyarországon. A távol-keleti ország a 8. legjelentősebb befektető hazánkban, és az onnan érkező közvetlen tőkebefektetések a teljes FDI-állomány 3,8%-át teszik ki.

Sam Strijckmans