Szintet lép magyar operációjával az árnyékolórendszerek német specialistája
HIPA

Szintet lép magyar operációjával az árnyékolórendszerek német specialistája

2024. 05. 08.

A német tulajdonú családi vállalkozás, a Warema Sun Shading Systems Hungary Kft. átadta legújabb beruházását pécsi telephelyén. A mintegy 8 millió euró értékű projekt keretében porfestő üzem épült, emellett pedig telepítették a gyártáshoz szükséges technológiai berendezéseket. A fejlesztésnek köszönhetően 2025 végére 116-ra nőhet a munkavállalók száma.

A Warema cégcsoport 1955. évi alapítása óta belső és külső árnyékolók és az ezekhez kapcsolódó vezérlési rendszerek gyártásával, valamint autóipari, orvostechnikai és árnyékoló rendszerekbe beépülő műanyag alkatrészek tervezésével és gyártásával foglalkozik.

A termelési kapacitás növelése és a bővülő piaci kereslet kielégítésére a Warema 2018-ban leányvállalatot alapított Pécsett, ahol külső árnyékolók készülnek.

A Warema a pécsi telephelyen hozzávetőlegesen 8 millió eurós beruházással valósított meg jelentős kapacitásbővítést. A forrásokat telekvásárlásra, csarnoképítésre, valamint napellenző termékek gyártásához szükséges gépek beszerzésére fordították.

Egyrészt elkészült egy porfestőcsarnok, valamint telepítették a porfestett termékek gyártásához szükséges technológiai berendezéseket. Ezen túl a Warema által bérelt gyártócsarnokban beüzemelték a szükséges technológiát, így megkezdődhetett a póttextíliák és napellenzők előállítása.

A fejlesztésnek köszönhetően 2025 végére 116-ra nőhet a munkavállalók száma.

A német vállalat Pécsen kívül Gyálon és Nagykanizsán folytat gyártó tevékenységet Magyarországon, világszerte pedig összesen kilenc helyszínen rendelkezik üzemmel.

Fotó: MTI/Ruprech Judit