Technológia-intenzív fejlesztés indul a Joyson miskolci üzemében - VIDEÓRIPORT

Technológia-intenzív fejlesztés indul a Joyson miskolci üzemében - VIDEÓRIPORT

2019. 10. 11.

Technológia-intenzív fejlesztés indul a Joyson miskolci üzemében

Újabb beruházás indul a Joyson Safety Systems magyarországi üzemében. Az 50 millió euró értékű projekt keretében új gépek és gyártási technológia telepítésével javul a hatékonyság és emelkedik a gyártási volumen, a meglévő munkaerő megtartása mellett.

A kínai Joyson Electronics vállalat alá tartozó, amerikai egyesült államokbeli székhelyű Joyson Safety Systems az utasbiztonsági termékeket csoportosító divízió része. A világ 25 országában vannak jelen, összesen több mint 50 000 főt foglalkoztatva. A csoport a közelmúltban jelentős felvásárlásokat hajtott végre, így került hozzájuk a japán Takata vállalatcsoport is, amely történetének legnagyobb beruházása a miskolci gyártóegység létesítése volt.

A Joyson miskolci komplexuma az egyik legnagyobb járműipari légzsákgyár a világon, ahol hatvanezer négyzetméteren készülnek életmentő és -védő termékek a legnagyobb autógyártók számára. A komplett légzsák modulok és alkotóelemek, inflátor termékek, valamint elektronikai termékek előállítása mellett a termékfejlesztés, tesztelés, minőségellenőrzés és ügyfélszolgálat területén is csúcstechnológiát képvisel a magyar egység.