Technológia-intenzív fejlesztésbe kezd a SCHOTT Lukácsházán - VIDEÓRIPORT

Technológia-intenzív fejlesztésbe kezd a SCHOTT Lukácsházán - VIDEÓRIPORT

2020. 12. 04.

Schott

Beruházást indít a német Carl Zeiss alapítvány tulajdonában lévő, 25 éves SCHOTT Hungary lukácsházi telephelyén. A gyógyszeripari üveget és csomagolóanyagokat gyártó egységben több mint 13,5 milliárd forintból 16 darab legújabb generációs, magasan automatizált, az Ipar 4.0 szerint készült gépsort üzemelnek be, valamint gyártási és kiszolgáló épület létesítenek.

>

A SCHOTT Hungary Kft. Magyarország meghatározó elsődleges gyógyszeripari üveg csomagolóanyagokat gyártó üzeme. A vállalat 25 éve van jelen Lukácsházán és gyárt kiváló minőségű, gyógyszeriparban használt csomagolóanyagokat. A magyarországi vállalat a Carl Zeiss alapítvány tulajdonában lévő németországi, mainz-i székhelyű SCHOTT cégcsoport legnagyobb gyártóüzeme a gyógyszeripari üzletágban.

A magyarországi telephelyre koncentrált beruházás 16 darab magas szinten automatizált gyártósor beszerzését foglalja magában, melyek új generációs, nagy sebességű, magasan automatizált, energiahatékony, fejlett méréstechnikai és IT eszközökkel felszerelt gépek lesznek. A technológia fogadására megfelelő csarnok is épül.

Az új gyártósorokon készülő évi több százmillió üvegcse Európa minden főbb gyógyszergyárába el fog jutni, annak érdekében, hogy az ezekbe töltött oltóanyagokat és gyógyszereket mindenki biztonságosan tudja használni. Termékeikbe a COVD19-el szemben védettséget adó vakcina is kerül.