Technológiai és kapacitásbővítő fejlesztésbe kezd a Hauni Pécsett - VIDEÓ RIPORT
HIPA

Technológiai és kapacitásbővítő fejlesztésbe kezd a Hauni Pécsett - VIDEÓ RIPORT

2019. 02. 01.

Technológiai és kapacitásbővítő fejlesztésbe kezd a Hauni Pécsett

Újabb beruházás indul a 25 éves Hauni Hungaria pécsi telephelyén. A német Körber vállalatcsoport ipari berendezések és gépek gyártásával foglalkozó egysége 5,7 milliárd forintból növeli a gyártási és kiszolgáló területét, valamint a géppark modernizálásával és Ipar 4.0 technológiák alkalmazásával elindul a digitalizált és papírmentes termelés irányába. A fejlesztés keretében létrejövő 100 új munkahely jelentős része magas szakképzettséget igénylő pozíció.

A Körber cégcsoport 1946-óta íródó története egy Hauni Maschinenfabrik névvel alapított, ipari gépek javításával foglalkozó kis üzemből indult Hamburgban, ahol a csoport székhelye a mai napig megtalálható. A nemzetközi technológiaipari konszern ma már több mint 140 termelő, szolgáltató és értékesítő vállalatból áll, az öt üzletágat felölelő portfólióból – logisztikai rendszerek, gyógyszer-csomagolási rendszerek, higiéniai termékek, digitális megoldások, gépgyártás – a mai napig az ipari gépek területe a legjelentősebb. Globális jelenlétét tekintve a Körber AG 34 országban képviselteti magát, több mint 11 000 főt foglalkoztatva. A Hauni Maschinenbau a Körber csoport ipari gépgyártó ágazatához tartozó alapítóvállalataként vezető szerepet tölt be a nemzetközi ipari technológiák, műszaki szolgáltatások és tanácsadás területén.

A Hauni Hungária 1994-ben alakult meg, majd megvásárolta a Sopiana Gépgyár csarnokait, gépeit Pécsett. A vállalat széleskörű szolgáltatásokat nyújt a berendezés- és gépgyártás területén: a konstrukciótól a forgácsoláson, lemezmegmunkáláson, szerkezeti egységek és gépek összeszerelésén keresztül egészen a komplett gépek és berendezések fejlesztéséig. Az 52 000 négyzetméteres gyárterületen már négy termelő üzemmel és konstrukcióval rendelkező, több mint 1300 főt foglalkoztató pécsi egység a Körber csoport második legnagyobb üzeme.

A most bejelentett 5,7 milliárd forintot meghaladó értékű projekt tovább erősíti a magyar egység pozícióját a konszernen belül, hiszen az átfogó fejlesztés keretében bővül a termelő terület, modernizálódnak a kiszolgáló logisztikai és minőségbiztosítási épületek, megújul a géppark, további Ipar 4.0 technológiák alkalmazásával mozdulnak a digitalizált és papírmentes termelés irányába. A beruházás eredményeként 100 új, magas szakképzettséget igénylő munkahely jön létre, melynek jelentős része a duális képzési program segítségével már feltöltésre került.