Tizedik alkalommal adták át „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat
HIPA

Tizedik alkalommal adták át „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat

2024. 03. 23.

Idén tartották meg tizedszerre „Az év külföldi vállalatvezetője” gálát, amely a szokásokhoz híven a Budapest Business Journal és a Nemzeti Befektetési Ügynökség társrendezésében valósul meg. A díjat, amely időről időre az üzleti életben vezető szerepet betöltő, kiemelkedő külföldi szakemberek magyarországi erőfeszítéseit hivatott elismerni, ezúttal Chresten Bruun, a Lego nyíregyházi üzemének igazgatója kapta.

“Az év külföldi vállalatvezetője” díjban az utóbbi év legsikeresebb külföldi cégvezére részesül, akit több száz hasonló kvalitású szakember közül választanak ki. Az elismerést annak a jelöltnek ítélik oda, aki az elmúlt 12 hónapban kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel az előző évben a legtöbbet tette a hazai fejlődésért és az ország nemzetközi elismertségéért.

A győztest minden esetben szakmai bírálóbizottság választja. A grémium tagja a HIPA vezérigazgatója, valamint a bilaterális kamarák nemzetközi és hazai gazdasági életben jártas vezetői, akikhez az előző év első helyezettje, valamint a Budapest Business Journal vezérigazgatója csatlakozik.

Ennek megfelelően a 2024-es zsűri az alábbi tagokból állt: Veronika Spanarova, a Citi ügyvezető igazgatója és Magyarországért felelő országmenendzsere; Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara ügyvezetője; Joó István, a HIPA vezérigazgatója; Sávos András, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, illetve a MetMax Europe Zrt. társigazgatója és felügyelőbizottságának tagja, valamint Román Balázs, a Budapest Business Journal vezérigazgatója.

Hosszas tanácskozást követően a zsűri közzétette a döntőbe jutott cégvezetők listáját, akik közül a rangos elismerés díjazottja kikerült.

  • A dán Chresten Bruun a Lego magyarországi operációjának ügyvezetője, aki 2021 óta dolgozik hazánkban és 2023. május óta az EMEA régióban, köztük a dán, magyar és cseh piacon zajló gyártásért felel szenior alelnökként.
  • Az olasz születésű Raffaella Claudia Bondi a Roche Hungary cégvezetője és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének felügyelőbizottsági tagja.
  • A német Arne Klehn a Budapest Marriott Hotel & Millenium Court Executive Apartments élén áll, valamint a Marriott globális üzleti tanácsában Európát képviseli vezető tanácselnöki pozícióban.

“Az ország gazdaságilag hátrányos helyzetű részei a HIPA tíz éves működésének legnagyobb nyertesei közé tartoznak. Az észak-magyarországi és az észak-alföldi régiók összesen közel 160 projektet vonzottak csak az utóbbi öt évben. Most pedig a BYD zászlóshajó beruházása jelképezi azt az erőfeszítést, amely a déli térségek gazdasági élénkítését célozza,” mondta el köszöntőjében Szép-Tüske Rita, a HIPA vezérigazgató-helyettese.

E csodálatos eredmények nem valósulhattak volna meg azon a külföldi vállalatvezetők által képviselt friss látásmód és globális tapasztalatok nélkül – függetlenül attól, hogy nyugatról vagy keletről érkeztek, és hogy milyen iparágban tevékenykednek

– tette hozzá.

Szép-Tüske Rita hangsúlyozta továbbá, hogy a HIPA mindig is a befektetők rendelkezésére állt, hogy segítse őket céljaik elérésében, támogatási rendszerét pedig folyamatosan a változó körülményekhez és igényekhez igazította. „Éppen ezért örömmel vesszük ki a részünket abból, hogy támogassuk a cégeket saját működésük újragondolásának folyamatában,” összegzett a vezérigazgató-helyettes.

A díjat Chrest Bruun, a Lego nyíregyházi üzemének igazgatója nyerte el.

Hosszú múltra tekintünk vissza Magyarországon, és úgy vélem, hogy ennél is hosszabb jövő elé tekintünk. Szilárd alapjaink vannak ehhez köszönhetően fantasztikus kollégáinknak, akik nélkül nem készíthetnénk világszínvonalú termékeinket. Ma este a nyíregyházi gyár dolgozóinak is jár egy hatalmas köszönet,

mondta. 

A rendezvény hivatalos partnere és társszervezője, a HIPA elsődleges célkitűzése, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza Magyarországra, és jelentős energiát fordít arra, hogy a magas színvonalon működő magyar beszállítókat kiajánlja az országban befektetőként jelen levő vállalatok részére.