Tizenöt éve tart a Bridgestone Tatabánya sikertörténete - VIDEÓRIPORT

Tizenöt éve tart a Bridgestone Tatabánya sikertörténete - VIDEÓRIPORT

2022. 02. 11.

bridgestone

Összesen közel 130 milliárd forintot fordított fejlesztésekre tizenöt éves fennállása alatt a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., amely mára a japán székhelyű cégcsoport egyik legmodernebb európai gumiabroncs üzemévé vált, és 2023-ra teljesen okosgyárrá alakulhat.

A Bridgestone Tatabánya több lépcsős beruházás eredményeképpen érte el, hogy mára évi 6,5 millió abroncs legyártására képes. Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkáltatójának gyártósorain prémium kategóriás nyári, téli és négyévszakos abroncsok készülnek kétszázharminc féle méretben főleg európai és tengerentúli piacokra, de jelentős mennyiségben szállítanak közvetlenül a nemzetközi, valamint a hazai autóiparnak is.   

A vállalat 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormánnyal. Ennek megfelelően nagy aktivitás jellemezte az elmúlt időszak fejlesztéseit, amelyek számottevő kapacitásbővülést hoztak. A cég 2017-ben új gyáregységet állított be, 2018-ban pedig egy 9,2 milliárd forintos beruházással 600.000 darabra növelte raktárkapacitását.  Emellett a COVID időszak alatti versenyképesség-növelő támogatási program keretében 1,46 millió euró ráfordításával nagy teljesítményű gumiabroncsok gyártására alkalmas gumiabroncs felépítő gépet szereztek be, ami a cég versenyképességét is javította.

A digitalizáció és automatizálás terén végzett fejlesztések hozzájárulnak, hogy a magyar gyár továbbra is a cégcsoport egyik legmodernebb üzeme. Örömmel tölt el, hogy ennyi kitartó és elhivatott munkatárssal dolgozhatok együtt nap mint nap. A tizenöt éves jubileum elsősorban az ő munkájuk előtt tiszteleg

– mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényen.

A tervek szerint a tatabányai üzem 2023-ra teljesen okosgyárrá alakul, és az abroncsgyártás mellett a félkész termékek gyártását, az energiaellátást, a karbantartást, a gyártáskövetést és a gyártástervezést is teljesen digitalizálja.